VELIKA ZLATNA MIMOZA FILMU "KAKO SU ME UKRALI NEMCI"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 08. kolovoza 2011. - 10:32
Autor: 

Sinoć su na zatvaranju 25. Filmskog Festivala Herceg Novi "Montenegro Film" uručene nagrade za najbolja ostvarenja.
Prema odluci žirija Grand Prix festivala – VELIKA ZLATNA MIMOZA dodjeljuje se filmu "Kako su me ukrali Nemci" reditelja Miloša Radivojevića. Zlatna Mimoza za režiju pripala je takođe redatelju Milošu Miši Radivojeviću za isti film.
Za najbolju mušku ulogu Zlatna Mimoza dodjeljen je ex aequo Tihomiru Staniću za ulogu Dabe u filmu Neprijatelj, redatelja Dejana Zečevića i Jordanu Simonovu za ulogu u filmu Panak nije mrtav, redatelja Vladimira Blaževskog dok je za najbolju žensku ulogu nagrada pripala Jeleni Đokić za ulogu u filmu Kako su me ukrali nemci.
Zlatna Mimoza za njabolji scenario pripala je Đorđu Milosavljeviću za film Neprijatelj.

Specijalnu nagradu festivala po ocjeni žirija osvojio je redatelj Branko Baletić za film Lokalni Vampir, za objedinjavanje autentičnog autorskog prosedea i komunikativnosti filma.
Nagrada fondacije "Živko Nikolić" za osoben pristup filmskom izrazu pripada Željku Sošiću za film Mali ljubavni bog.
Nagrada "Milan Žmukić" koju tradicionalno dodijeljuje Filmski festival Herceg Novi "Montenegro Film" za ukupan doprinos razvoju Festivala pripala je redatelju Branku Baletiću.
Tijekom sedmodnevnog odrzavanja festivala prikazano je osamdesetak fiklmova u šest programskih cjelina a u takmičarskoj kategoriji prikazano je 14 filmova.