OBALA CRNE GORE – OBALA NAŠIH UNUKA

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 05. rujna 2011. - 9:02
Autor: 

Međunarodni projekat Obala naših unuka koji realizira udruga iz Rijeke završila je filmsko snimanje crnogorske obale u HD tehnologiji sa udaljenosti do 70 metara iz brodice pri brzini do osam čvorova bilježena GPS tragom. Otuda naziv projekta „Obala 200/8 Č".
"Proteklih dana smo snimili djelove koje zbog vremenskih uvjeta u lipnju nismo mogli, dakle od Ulcinja do Bara, ponovili neke kadrove koji nisu bili dobri, tako da nam je ostala još Velika plaža koju ćemo snimiti vjerovatno iduće godine kada budemo snimali albanski dio obale. Cilj projekta je prvenstveno napraviti video zapis za buduća pokoljenja da naša djeca vide što smo zatekli na obali i da nam sude za 100 godina, ili ranije, kako smo se prema njoj odnosili. Možda će to biti podsticaj da se i mi sada prema njoj ponašamo mudro i s pažnjom. Cilj nam je i omogućiti domicilnom stanovništvu, gostima i potencijalnim turistima pogled na našu obalu onakav kako se jedino s broda može doživjeti, putem interneta i drugim medijskim kanalima" – kaže Vlatko Ignatoski predsjednik udruge.

Pošto je Jadran nedjeljiv, odlučili smo isto napraviti i sa crnogorskim dijelom te pružiti mogućnost sagledavanja obale putem interneta vidjeti djelove koje nijeste imali prilike ili zelite posjetiti, tako da obalu Crne Gore možete pogledati na portalu www.obala.hr ističu iz Udruženja „Obala naših unuka".
Crnogorski dio Jadranske obale snimljen je zahvaljujući donacijama kompanijama Azalea Maritime Bijela, Montenegro Charter i Radio Dux-a.
Multimedijalna prezentacija projekta bit će predstavljena široj javnosti u Pomorskom muzeju Crne Gore Kotor koji je prepoznao vrijednosti projekta u sklopu proslave dana grada Kotora, kada će na velikim ekranima biti prikazana obala Crne Gore, izložena panoramska mapa obale od Trsta da Budve koju je nacrtao Rieger još 1840 godine, kao i izložba fotografija sa samog snimanja.
Audio: Predsjednik udruge Vlatko Ignatoski