PJEŠAČKI DAN KOTOR-LOVĆEN-KOTOR

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 24. rujna 2011. - 10:57
Autor: 

Planinarski klub "Vjeverica" organizira Pješački dan Kotor-Lovćen-Kotor, koji će se održati u subotu 1. listopada. Prijavljivanje sudionika je obvezno i trajat će do 30. rujna. Program je podijeljen u nekoliko skupina i to su: maraton, pješačka tura Krstac i rekreativna tura Praćište. Na taj način željelo se izići u susret što većem broju budućih sudionika u ovom sportskom događaju i njihovoj kondicionoj spremi. Mjesto okupljanja i polazak za sve kategorije su Južna gradska vrata-Gurdić. Vrijeme okupljanja je: 6.30h za maraton Kotor-Lovćen-Kotor; 7.00h za pješačku turu Krstac; 7.30h za rekreativnu turu Pračista. Cilj svih skupina su Sjeverna gradska vrata-Tabačina, tj. "Crnogorski pazar".

Pravo sudjelovanja u maratonu imaju sve punoljetne, zdrave i fizički sposobne osobe i stariji maloljetnici uz prisustvo roditelja ili staratelja, dok u pjesackoj i rekreativnoj kategoriji mogu biti stariji maloljetnici, punoljetne, zdrave i fizički sposobne osobe.
Organizatori iz Planinarskog kluba "Vjeverica" ističu da im je cilj promoviranje pješačenja kroz prirodu i boravka u prirodi kao vida zdravog života, zatim poticanje i doprinos očuvanju životnog okoliša, kao i razvoja održivih vidova turizma. Ljepota ovakvih manifestacija je i u upoznavanju i druženju onih koji vole prirodu. Veoma je bitno što trase prolaze i kroz značajne kulturno i povjesne spomenike kao što su bedemi starog grada Kotora sa tvrđavom Sv. Ivan, stari pješački put Kotor-Njeguši-Cetinje i Njegošev mauzolej na Lovćenu.
Više informacija možete dobiti na broj mobitela 068794867, a organizatorima se možete obratiti i putem e-maila vjeverica.kotor@gmail.com
Audio: Dragan Jovanović predsjednik Planinarskog kluba Vjeverica