KOTOR ZA DJECU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 29. rujna 2011. - 0:18
Autor: 

NVO Expeditio realizovala je portal pod nazivom „Kotor za djecu" na internet adresi www.upoznaj-kotor.me.
Projektom se teži približit dječjoj populaciji na zanimljiv i djeci primjeren način. bogato kulturno i povjesno nasljeđe područja Kotora. Stari grad Kotor svojim ulicama i srednjostoljetnom atmosferom, za djecu je poetično i magično mjesto koje provocira njihovu maštu. Sigurnost pješačkih ulica i trgova čini Kotor idealnim „gradom djeteta". Ipak, čini se da potencijal grada, sa pozicije djece, nije u dovoljnoj mjeri iskorišćen, a jedan od prvih koraka u tom cilju je upoznavanje djece sa gradom na način koji je njima blizak, kako bi se kod djece budila radoznalost i sticala svijest o vrijednostima grada u kome žive, podsticao odgovoran i brižljiv odnos prema njemu navodi se u zvaničnom priopćenju NVO Expeditio.

Portal „Kotor za djecu" omogućiće djeci ne samo u Boki Kotorskoj, već i u drugim djelovima Crne Gore, da se upoznaju sa vrijednostima područja Kotora.
Podršku za realizaciju portala Expeditio je dobio od Turističke organizacije Kotora i Centra za
informisanje i savjetovanje mladih Kompas iz Kotora. Projekta je realiziran sredstvima dobijenim od Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću za 2010. godinu.