IZLOŽBA “RAZLIČITOSTI NAS SPAJAJU“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 15. listopada 2011. - 11:32
Autor: 

U galeriji 'Stari grad' otvorena izložba dječjih radova na temu 'Različitosti nas spajaju'. Izložba je organizirana u okviru "Evropske sedmice lokalne demokratije" u organizaciji Opštine Kotor i NVO EKO Centar 'Delfin' na temu ljudskih prava. Izložba "Različitosti nas spajaju" dopunjava i tematski odgovara panel diskusije koje su održane u palači "Bizanti" na temu "Nacije, religije, kulture-Kotor kroz istoriju".

Izložba je realizirana je u suradnji sa osnovnim školama 'Njegoš', ¨Narodni heroj Savo Ilić", "Nikola Đurković", "Veljko Drobnjaković" i "Ivo Visin" čijim su predstavnicima uručeni pokloni u vidu likovnog materijala kao i zahvalnice za učešće u ovoj izložbi.
Izložbu je otvorio Sekretar Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Nenad Radunović istovremeno se zahvalivši prisutnima na ovoj izuzetnoj promociji Kotora kao multikulturalne, multietničke i multikonfesionalne sredine te sklada, suživota i tolerancije među pripadnicima različitih vjera i nacija iz perspektive mladih generacija. Radovi će biti izloženi do 20. listopada.