OSVAJAČ ŠEST MEDALJA

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 17. studenog 2011. - 9:06
Autor: 

Gost emisije "Tragom Hrvata Boke i događaja" bio je reprezentativac Miroslav Petković koji je na proteklom Svjetskom prvenstvu u boćanju koje je održano u Feltreu (od 4-11. rujna 2011) Italija, osvojio srebrnu i brončanu medalju. " Milimetri su me dijelili od zlatne medalje ali to je sport" kaže Petković zadovoljan postignutim rezultatima.
Miroslav Petković i Bogdan Đurović u disciplini par postali su vicešampioni svijeta u boćanju, dok je Petković osvojio i brončanu medalju u disciplini precizno izbijanje, koja se smatra najtežom disciplinom u boćanju.

Na prvenstvu svijeta nastupilo 37 repezentacija sa svih kontinenata. Boćarska reprezentacija Crne Gore u sastavu Miroslav Petković, Bogdan Đurović, Đuro Milanović i Frano Petković nastupila je u svih šest disciplina.
Bilo je jako inspirativno igrati pred nekoliko tisuća gledatelja, televiziskim auditorijem, u uslovima na koje nijesmo navikli ali smo pokazali kvalitet, dostojanstvo, karakter, inat i osvojili ono što smo se potajno nadali. Nije mala stvar biti drugi i treći na svijetu morate priznati kaže Petković, koji je osvajač šest medalja za Crnu Goru na svjetskim i europskim prvenstvima. Svakako najdraza medalja mi je ona sa zlatna sa Mediteranskih igara u Pescari jer to je bila prva zlatna medalja koju je država Crna Gora osvojila od svoje neovisnosti sa ponosom ističe Miroslav Petković.
Ova odličja nas obvezuju na još veći rad jer pred nama je iduće godine Europsko prvenstvo u Zagrebu gdje očekujemo da ponovimo uspjehe sa predhodnih prvenstava sa novim izbornikom Dejanom Stjepčevićem. Na pitanje novinara osim države koja je dala benefite sportašima za vrhunski postignute rezultate, sto je učinio grad Tivat odakle potiče, gdje živi radi i trenira, Petković je kazao kako ga ni do danas nije zvanično primio gradonačelnika jer je vjerovatno zauzet. Možda ga primi iduće godine kada se vrati sa još kojom medaljom.
Audio: Reprezentativac CG u boćanju Miroslav Petković