DAN OSLOBOĐENJA TIVTA I KOTORA

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 21. studenog 2011. - 14:04
Autor: 

Nizom svečanosti obilježen je 21. studeni dan oslobođenja gradova Tivta i Kotora. Gradonačelnici Kotora i Tivta, Marija Ćatović i Miodrag Kankaraš sa svojim saradnicima, položili su vijence na spomenicima u znak sjećanja na sve one koji su dali svoje živote u borbi protiv fašizma.
Ceremonijom predaja državnih zastava gradonačelnika općina Tivat i Kotor odredu Bokeljske mornarice nastavljen je program, a na Trgu od oružija u Kotoru odigrano je kolo Bokeljske mornarice te u Tivtu na Trgu magnolija, nakon čega su održane svečane sjednice Skupština.

Ovogodišnji dobitnici tradicionalne nagrade grada Kotora "21. novembar" su Specijalna bolnica za psihijatriju u Dobroti i Dom starih "Grabovac" u Risnu.
Ova nagrada se u Tivtu dodjeljuje svake četvrte godine.
Na svečanoj sjednici povodom Dana Općine Tivat nazočili su, pored predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, minstar pomorstva i veza u Vladi CG Andrija Lompar, veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Petar Turčinović, generalni konzul Republike Hrvatske u Kotoru Božo Vodopija, kao i ostali predstavnici diplomatskog kora, vojske, kulturni djelatnici, sportski radnici, predstavnici političkih stranakam među kojima je bila i predsjednica HGI-a Marija Vučinović i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Miroslav Franović. Zbog ranije preuzetih obveza brzojav sa čestitkama poslali su predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.
Predsjednik Općine Tivat Miodrag Kankaraš izrazio je zadovoljstvo realiziranim projektima u proteklom periodu i izrazio puni optimizam u uspješnost planiranih.
Gradonačelnik Trogira Damir Rilje, za radio Dux je prokomentirao potpisanu Povelju o suradnji gradova Tivta i Trogira. On je istakao da je do ove Povelje trebalo i ranije doći, ali da u njoj vidi dobra osnov za produbljivanjem prijateljstva i zajedničkog nastupa ka europskim fondovima.
O svemu više informirajte se putem naših foto i audio zapisa.
Audio: Miodrag Kankaraš gradonačelnik Tivta

Audio: Damir Rilje gradonačelnik Trogira