10. Pješački dan Kotor - Lovćen - Kotor

Time to read
3 minutes
Read so far

Ponedjeljak, 24. rujna 2018. - 9:33
Autor: 

U nedjelju, 30.9.,održat će se tradicionalni, JUBILARNI 10. Pješački dan Kotor - Lovćen - Kotor 2018.

I ove će godine maratonska trasa u dužini od 31 km biti podijeljena na dva načina prelaženja i to:

MARATON trkački - (Njegošev mauzolej, Jezerski vrh 1657 mnv).

MARATON pješački (Njegošev mauzolej, Jezerski vrh 1657 mnv).

Prijave za maraton su na linku:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEvpW6QUynE0mZMSoLbpjTbwGUFfTS...

KOTIZACIJA za MARATON se plaća u visini simboličnih 5.oo € / SUDIONICI  IZVAN TERITORIJA CRNE GORE uz urednu i na vrijeme- online prijavu, mogu uplatiti na licu mjesta, na dan događaja.

- uplaćeni članovi VJEVERICE imaju GRATIS kotizaciju

Zatvaranje prijava je 25. 9.u ponoć.

- Uplatu za MARATONSKU (trkačku i pješačku) trasu (sudionici Crne Gore) mogu izvršiti na šalterima NLB Montenegro banke na žiro račun p.k.Vjeverica Kotor 530-21001-60 sa naznakom: Ime prezime, svrha uplate - Maraton

- PJEŠAČKA TURA KRSTAC (Prevoj Krstac 937mnv) 13.5 km. Kotizacija za ovu turu se NE plaća i nije potrebna ranije prijava.

- REKREATIVNA TURA PRAĆIŠTE (zaravan Praćište 620mnv) 10 km. Kotizacija za ovu turu se NE plaća i nije potrebna ranija prijava.

Za PJEŠACKU TURU KRSTAC i REKREATIVNU TURU PRAĆIŠTE upisivanje sudionika će se obavljati na dan Maratona (45 minuta prije starta). Pročitajte PAŽLJIVO instrukcije koje slijede:

„Mjesto okupljanja i polazak kao i svake godine( START) za sve kategorije je Gurdić - južna gradska vrata. Mjesto završetka za sve kategorije - sjeverna gradska vrata ("Crnogorski Pazar") na Tabačini gdje je i CILJ sa kontrolnim timom Vjeverica

VREMENA okupljanja za kategorije:

MARATON (podizanje brojeva) trkači/ce - 5:45h-6:50h - Jezerski vrh 1649m - 31,0km

MARATON (podizanje brojeva) pješaci - 5:45h-6:50h - Jezerski vrh 1649m - 31,0km

 

Krstac - 7:05h-8:00h - Prevoj Krstac 937m - 13,5m

Praćište - 8:05h-9:00h - Praćište 620m - 10,0m

ZA OBJE MARATONSKE TURE PODIZANJE STARTNIH BROJEVA ZAVRŠAVA SE U NEDJELJU 6:50h.

NA DAN ODRŽAVANJA MANIFESTACIJE. MOLIMO UČESNIKE/CE DA DOĐU NA VRIJEME DA SE NE BI STVARALA GUŽVA

Maratonci trkači, startovaće tačno u 7:00 sati, nakon njih 5 minuta u 7:05 sati startovaće maratonci pješaci.

Postojaće i tolerancije vremena prolaska MARATONACA po kontrolnim tačkama, nakon čega, ukoliko bude kašnjenja, učesnicima neće biti dozvoljen nastavak, već će biti preusmjereni na PJEŠAČKU TURU KRSTAC.

U okvirima datih vremena organizator je odgovoran za učesnike/ce. Nakon toga, učesnik/ca će se upisati kao "diskvalifikovan/a", a nastavak pješačenja preuzima na sopstvenu odgovornost, ukoliko ne posluša savjete i prihvati pomoć od strane organizatora. Pomoć ce se sastojati u ponudi prevoza, onih koji odustanu ili okasne, kao i u slučaju potrebe, ukazivanju prve medicinske pomoći.

Zatvaranje kontrolnih tački:

KT. 1. Krstac do 10:00 sati

KT. 2. Jezerski Vrh do 13:30 sati

KT. 3. Vrh polja do 15:30 sati

KT. 4. Žanjev Do do 16:00 sati

Manifestaciju će pratiti medicinsko osoblje, kao i mobilne ekipe naše organizacije. Na svim kontrolnim tačkama biće obezbjedjene energetske kocke, voće, bonžite, kao i voda za piće. Nakon završene Maratonske trase učesnici/ce imati obezbjeđen BON za obrok u našem restoranu "FORTUNA FOOD", kao i prigodne nagrade u skladu sa mogućnostima.

VAŽNO ZA TRKAČE!

Na kontrolnim tačkama čekaće vas naše Vjeverice koje će vas upisati i u karton učesnika udariti pečat lokacije kao potvrdu vašeg prolaska. Rezultat Učesnika/ce sa nedostajućim pečatom koji/a prodje kroz cilj neće biti uvažen, kao i učesnika koji budu skraćivali stazu. Svako skraćivanje staze sudije na mogućim skretnicama, ubilježiće i učesniku dodati na vremenu KAZNENIH 10 MINUTA !!!

Trčimo fer po markiranoj stazi, prvenstveno zbog lične sigurnosti, a onda i odgovornosti organizacije!

 

NAPOMENE!!!

PRIJAVLJIVANE ZA MARATONSKU trasu u jutro događaja NEĆE BITI MOGUĆE !!.Nemojte da se oslanjate na to jutro, prijavite se na vrijeme ukoliko imate namjeru. Za već prijavljene ćemo obaviti kontrolu, te onima koji su na spisku podijeliti startne brojeve sa mapom staze.

Na "PJEŠAČKOJ TURI KRSTAC", i "REKREATIVNOJ TURI PRAĆIŠTE" pod vođstvom i kontrolom vodiča našeg kluba, i po pravilima jednodnevne planinarske ture nema uplata kotizacija.

Sportisti kotorskih srednjih škola koji/e su pripadnici/e nekog sportskog kluba, uz odobrenje profesora fizičkog (a koji su maloljetni i uz odobrenje ili prisustvo roditelja na startu) imaće pravo učešća na MARATONU.

Karakteristika ove manifestacije je da trasa vodi kroz vrlo atraktivne prirodne predjele od morske obale preko stjenovitog Kotorskog zaledja, do šumovitog dijela Nacionalnog parka "Lovćen". Takođe, trasa prolazi i kroz značajne kulturno povijesne spomenike, kao što su bedemi starog grada Kotora sa tvrđavom Sv. Ivan, stari pješački put Kotor-Njeguši-Cetinje i Njegošev mauzolej na Lovćenu.

Ono sto naš pješački dan čini posebnim, sem izuzetne raznovrsnosti i atraktivnosti krajolika, kroz koji trasa prolazi, je i podatak da se kreće sa "morske pjene", oko 2 mnv, a da se najviša tačka nalazi na oko 1700 metara nadmorske visine“.

Organizacijski tim Vjeverice