48. Praznik mimoze u Herceg Novom

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 27. siječnja 2017. - 10:01
Autor: 

 U okviru  48. Praznika mimoze u Herceg Novom sutra, 28. siječnja,  održat će se Abrum  od Igala do  Trga od 18 do 21 sat.  Očekuju vas ulični performeri i bendovi  u parku Boke, s početkom u 21 sat.

Otvaranje slijedi već 3. veljače, u petak , velikom karnevalskom povorkom i koncertom Tonija Cetinskog. Za naredni dan, 4. veljače, zakazana je Fešta od mimoze, ribe i vina u mjestima duž rivijere, a navečer prvi maskenbal u Institutu “Dr. Simo Milošević” na kojem će nastupiti Jelena Rozga i klapa Stari kapetan.

Dani Beograda organiziraju  se u suradnji s Turističkom organizacijom tog grada 6., 7. i 8. veljače, a Dani Francuske 13, 14. i 15. veljače u dogovoru s francuskim Veleposlanstvom u Crnoj Gori.

Novina je da će dio Praznika biti i atraktivna, tipično mediteranska igra – picigin. Dan picigina planiran je 9. veljače, na plaži na staroj Banji u Igalu. Igalo će toga dana biti i lokacija za manifestaciju Otvorena ulica. Natjecanje za najljepši cvjetni aranžman održat će se u hotelu „Vojvodina“ 10. veljače. Istog dana će od parka Boke do glavnog gradskog trga proći dječja cvjetna povorka.

Dan kasnije, 11. veljače, zakazana je fešta na Škveru, uz glazbu, ribu i vino. Uvečer slijedi maskenbal u nekom od novskih hotela, sa Boka bendom, Ansamblom Toć i Mjesnom muzikom Đenovići.

Petak, 17. veljača, rezerviran je za dječji maskenbal u Institutu. Istog dana, u večernjim satima, Otvorena ulica u Herceg Novom – na tri punkta od Dvorane Park do Trga Nikole Đurkovića nastupit će domaći bendovi.

Treći maskenbal će se održati 18. veljače u Institutu, a za glazbu  će se pobrinuti Danijela Martinović.

Suđenje karnevalu zakazano je za 19. veljače, nakon čega će na Trgu nastupiti Željko Samardžić.

Festival će u svom 48. izdanju trajati i četvrtu nedjelju, kada će se u Institutu Igalo održati gastro-događaji: Riblja večera i Lovačka večera.