Aktivnosti OKC – a Herceg Novi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 27. studenog 2015. - 9:12
Autor: 

U cijelosti vam prenosimo priopćenje Omladinskog kulturnog  centra Herceg Novi:

„NVO Omladinski kulturni centar je počeo sa realizacijom projekta Democratic voice of youth. U sklopu ovog projekta u nedelju, 29.11.2015. godine organizujemo  osmu radionicu - Govor mržnje u medijima-prevencija i nenasilno rješavanje konflikata.

Projekat će trajati osam mjeseci, a u prvoj fazi biće organizirano osam radionica kako bi budući volonteri redakcije stekli osnovno predznanje iz oblasti novinarstva, volonterizma, aktivizma i ljudskih prava. U drugoj fazi projekta volonteri će na portalu www.n-o-i-s-e.me postavljati svoje radove kao i radio emisije na online radiju.

Ovim projektom želimo postići lakše udruživanje mladih u Herceg Novom u cilju njihovog aktivnog djelovanja u lokalnoj zajednici, kao i njihovu međusobnu saradnju, razmjenu informacija, znanja i vještina, realizaciju zajedničkih akcija, ali i istaći ulogu i značaj mladih kao ravnopravnih aktera društva i društvenih promjena.

Voditelj osme radionice po redu je Ervina Dabižinović,  aktiviskinja i koordinatorka Programa ženskih studija nevladine organizacije Anima a između ostalog i doktorantkinja na Univerzitetu Novi Sad.

Projekat je finansiran od strane Američke ambasade u Podgorici.

Radionica počinje u 12 časova, ulica Marka Cara 8, u prostorijama Doma omladine i namijenjena je svim uzrastima. Učešće je besplatno“.

Prijave za sudjelovanje u radionicama, kao i sve informacije vezane za ovu radionicu i uključivanje u projekt, možete dobiti putem na: okcentar.hn@gmail.com ili na telefon: +382 69 619 827.