Amatersko kazalište HNV-a oduševilo izvedbom predstave

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 20. veljače 2020. - 10:41
Autor: 

Amatersko kazalište Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore sinoć je oduševilo nazočne izvedbom predstave „Nasljeđujmo to načelo što daše nama djedovi" , koja je odigrana u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat.

Talentirani i uigrani mladi glumci, uvijek besprijekorni članovi Folklornog ansambla „Nikola Đurković“, bokeški dijalekt, dalmatinska glazba – sve je to doprinijelo da predstava bude uspješna i sjajno prihvaćena od strane publike.

Predstava je realizirana pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Centra za kulturu Tivat, a ulaz je slobodan.

Predstavi su nazočili: veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, generalna konzulica Generalnog konzulata  u Kotoru Jasminka Lončarević, potpredsjednik Općine Tivat Ilija Janović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, direktor Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore Elmir Kurtagić sa suradnicima.

Predstava “Nasljeđujmo to načelo što daše nama djedovi” koncipiranana je na značaju očuvanja identiteta kod mladih kroz dramsku priču mladog momka Tripa, koji nezainteresiran za svoje korijene, tradiciju i kulturu gubi svoj identitet, prijatelje, ljubav, oslonac i ostaje sam u svijetu mitskih bića „grifona“. Ljubav prema divnoj vili Alkimi i prijateljima, koji ga pozivaju na osvješćenje, polako ga uvlači u drugi svijet gdje otkriva bogatstvo kulture, tradicije, ljubavi, smisla, i svega što mu oplemenjuje dušu i čini ga cjelovitom ličnošću. Kroz igru povijesnih glasova vila, legendi, kapetana, bokeljskih mornara, folklora i glazbe oslikava se jedno bogato platno kulture i povijesti hrvatskog naroda Boke kotorske.