Ante Vujnović o projektu “Večer hrvatskog folklora u Tivtu”

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 16. rujna 2023. - 12:13
Autor: 

Udruga građana Vidoški grad iz Stoca,  u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore,  organizira događaj pod nazivom “Večer hrvatskog folklora u Tivtu”,  večeras,  16. 9., u 19 sati, u Maloj sali Centra za kulturu  Tivat.

Ovaj događaj je dio projekta pod nazivom Jačanje veza među Hrvatima u prekograničnom području,  koji sufinancira Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Središnji dio večeri bit će nastup Hrvatskog kulturno -umjetničkog društva Stolac iz Stoca,  koji će se predstaviti sa spletom izvornih običaja, pjesama i kola „Hercegovačko sijelo“  te muškim, ženskim i miješanim bećarcem, pjesmama u kolu, kolanjem, pletenim kolom, muškim trojancem, natpjevavanjem, stolačkom himnom, trusom s poskočicama, svatovskim pjesmama (žugoranje, opremanje svatova i doček svatova), i na samom kraju lindžom.Ovim projektom prekogranične suradnje između UG “Vidoški grad” iz Stoca i Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore želi se doprinijeti jačanju kulturnih veza među Hrvatima izvan matične domovine.

Ante Vujnović,  iz Udruge  Vidoški grad,  predstavio nam je Udrugu i rekao nešto više o suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem.

 

 

Audio: 
Ante Vujnović