Blagdan sv. Antuna proslavljen u Lepetanima

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 14. lipnja 2022. - 9:17
Autor: 

Jučer je u Lepetanima proslavljen blagdan sv. Antuna. Svečanu svetu misu je predslavio fra Marko Vuković, koji se emotivno osvrnuo na godine provedene u Boki i na lijepe trenutke s vjernicima. Fra Marko nas je podsjetio na život Sv. Antuna te da iako je živio samo 36 godina, širio je mir, ljubav i sve ono što je svakom čovjeku prijeko potrebno.

„Mogu reći da sam prošao mnoge crkve, mnoge druge države, da nema crkve, nema mjesta, usuđujem se reći da nema ni kuće, gdje se ne nalazi neki kip ili slika posvećena Svetome Antunu“.

Fra Marko je govorio kako u životu postoje lijepi i tužni trenuci i jednom poučnom pričom predočio neke stvari, koje nas često muče i opterećuju – zašto se upravo nama događaju loše stvari. Čovjek ostvarenjem određenih želja, odmah ima i nove te željno očekuje da bude onako kako želi. Ali, kao što fra Marko ističe, Bog uvijek ima svoje planove za nas i znamo da je upravo trebalo tako biti. Vjera nam daje snagu i ohrabruje te na sve loše i nelogično  što se događa daje odgovor. Možda ne odmah, ali u pravom trenutku postanemo svjesni da je upravo tako najbolje i da je moralo biti, jer bilo dobro  ili loše – sve će proći.

 Don Dražen Kraljić je na kraju svete mise izrazio zahvalnost svima na dolasku i zadovoljstvo što je fra Marko došao i propovijedao u Lepetanima. Osvrnuo se i na sve koji su mu pomogli da jučerašnji blagdan protekne onako kako i dolikuje.