Blagdansko darivanje za članove amaterskog kazališta HNV-a i najava nove predstave

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 23. prosinca 2019. - 8:58
Autor: 

 Povodom predstojećih blagdana Hrvatsko nacionalno vijeće čestitalo je božićne i novogodišnje praznike članovima amaterskog kazališta, koje radi u sklopu Vijeća, uz dodjelu paketića za sve članove.

Amatersko kazalište Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore prepoznatljivo je po iznimno talentiranim mladim glumcima, koji svojim mladalački entuzijazmom na scenu donose autentičnost hrvatske tradicije i kulture Boke kotorske, od glazbe, folklora, jezika i jezičnih dijalekata.

Kazalište HNV-a trenutačno broji 15 članova uzrasne dobi od 10 do 25 godina i 4 spoljna suradnika – montažeri svjetla i zvuka, te koreografi.

Pored mnogih projekta, koje kazalište provodi najzapaženija je kazališna predstava „Bokeško-dubrovački splet“ realizirana u prošloj godini, a financijski podržana od Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

U tijeku su pripreme za premijeru nove predstave „Nasljeđujmo to načelo što daše nama djedovi“, koja je planirana u  veljači 2020. godine u Tivtu, a nakon Tivta ih očekuje predstavljanje na međunarodnoj manifestaciji „Dani hrvatskog pučkog teatra“ u Hercegovcu.

Upis novih članova vrši se tijekom cijele godine u uredu Hrvatskog nacionalnog vijeća ili putem telefona 069  345 651.