Bokeljska mornarica Kotor uputila pismo zahvalnosti ministrici Bratić

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 15. travnja 2021. - 9:13
Autor: 

Iz Bokeljske mornarice Kotor upućeno je pismo zahvalnosti ministrici prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore prof. dr. Vesni Bratić, koje u cijelosti prenosimo:

"Poštovana ministarko Bratić,

Ostala nam je u veoma prijatnom sjećanju Vaša posjeta Domu Bokeljske mornarice  u Kotoru 9. februara o.g.

U dugom, srdačnom i konstruktivnom razgovoru  tom prilikom sa Vama, Vašim saradnicima i predsjednikom Opštine Kotor, Vladimirom Jokićem, rukovodstvo Bokeljske mornarice Kotor Vas je upoznalo sa velikim kulturnim i društvenim nasljeđem Mornarice, poslije Crkve najstarije postojeće institucije u Crnoj Gori i najstarije postojeće pomorske organizacije na svijetu. Informisali smo i o brojnim aktivnostima u toku, uprkos pandemiji, posebno o nominaciji  Mornarice za upis na Reprezentativnu listu svjetske nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a, prvoj takve vrste od strane Crne Gore. U pripremi je i izdavanje zbornika „Bokeljska mornarica u arhivskim dokumentima“, i knjige „Bokeljska mornarica 809-2019“ što će biti značajan doprinos istoriografiji.

Vi ste sa saradnicima pokazali veliko interesovanje za Mornaricu, obećali punu podršku nominaciji, kao i finansijsku podršku, u okviru mogućnosti, prije svega za restauraciju Doma Mornarice. Ubrzo ste to potvrdili i potpisivanjem ugovora o finansiranju restauracije Doma Mornarice, koji predviđa finansijsku pomoć od 9.800 eura, na čemu smo Vam izuzetno zahvalni. Projekat restauracije je već napravljen i uskoro ćemo izabrati izvođača, te će projekat biti realizovan u predviđenom roku i sredstva namjenski iskorištena, o čemu ćemo podnijeti izvještaj Ministarstvu.

Izuzetno smo  zadovoljni što su od strane Ministarstva prepoznati značaj i vrijednosti Bokeljke mornarice za kulturu Crne Gore i uvjereni smo da će se naša  saradnja uspješno nastaviti.

Koristimo priliku da Vama, Vašim saradnicima i Ministarstvu zahvalimo na dragocjenoj pomoći, da vas srdačno pozdravimo i zaželimo uspješan rad.

Antun Sbutega, Admiral"

Izvor: Radio Kotor