Bokeljska noć 2018. – još jedna fešta za pamćenje

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 15. kolovoza 2018. - 9:45
Autor: 

Tradicionalna kotorska fešta Bokeljska noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, bit će održana u subotu, 18. kolovoza, s početkom u 21 sat, a njen početak najavit će kotorska Gradska muzika i jedrilice Jedriličarskog kluba „Lahor“.

Ulaskom u koridor, 44 okićene barke sa desetak vučnih brodova predstavit će se publici i žiriju i konkurirat će za nagrade, čiji je fond 4.500,00 eura.

Nakon proglašenja najmaštovitijih kreacija, uslijedit će veličanstveni vatromet i s mora i s kopna.

Nakon završetka nastupa na akva pozornici fešta će se nastaviti na trgovima po starom gradu predvođena defileom Gradske muzike pjacama i pjacetama. Domaći i furešti bit će u prilici uživati u koncertima klape „Contra“ i pop rok grupa „Nipplepeople“ i „TBF“ na glavnom gradskom trgu.

Na pjaci Svetog Luke nastupit će „Justin's Johnson“, a na Pjaci od muzeja „Little sisters“.

Ostali trgovi rezervirani su za lokalne glazbene grupe. Na Pjaci od brašna nastupit će „Ansambl Toć“, a kod Svetog Tripuna „The grupa“ i „Tri kvarta“.

Legendarni „Who see“ bit će na Pjaci od kina, „Galioti na Pjaci“ od mlijeka, a bend „Acustic Therapy“ na Pjaci od zatvora.

Ljubiteljima klapske glazbe preporučujemo klape „Maris“ i „Bisernice Boke“ kod crkve Blažene Ozane. Klapa „Incanto“ i glazbeni sastav „Škuribanda“ biće na Škaljarskoj pjaci.

Za sve korisnike društvene mreže Instagram i posjetitelje manifestacije „Bokeljska noć“, u suradnji s tvrtkom InstaLab Montenegro organizirali smo nagradnu igru koja traje do 21. kolovoza.

U ovom mini konkursu biramo najbolju sliku s manifestacije, a nagrada je večera za dvoje u piceriji „Galija“ u Tivtu. Dovoljno je postaviti sliku uz hashtag #BokeljskaNoc18 čime se stiče pravo sudjelovanja u nagradnoj igri.

 

NA DAN ODRŽAVANJA „BOKELJSKE NOĆI“ GLAVNI GRADSKI PARKING NA RIVI NEĆE BITI U FUNKCIJI.

 

Apelira se na vozače da vozila parkiraju do 20 sati u cilju smanjenja gužvi, s obzirom da se očekuje nekoliko desetina tisuća posjetitelja.

Također, skreće se pozornost na ograničenje brzine vožnje u akvatoriju, jer će plovna jedinica sa uniformiranim licem kažnjavati sve nesavjesne vozače koji mogu oštetiti ukrašene barke – sudionice povorke.

Organizator „Bokeljske noći“ je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator  lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj Općina Kotor.

Partner je Javno komunalno poduzeće Kotor.

Bokeljsku noć je pomoglo Ministarstvo kulture u Vladi Crne Gore.

Sponzori su: Luka Kotor, Picerija Galija, Kotorska suvenirnica, Aqua viva, S leasing, Pomorski muzej Crne Gore Kotor, Pelinovo doo – Konoba Velji Mlin, Meridijan DMC, All – ing doo, Tujko doo, Turisti Ko, Đir taksi, Urban beauty by Nives i Advokatska kancelarija Ijačić.

Medijski sponzori su: Radio televizija Crne Gore, Radio Kotor, Radio Tivat, Radio Dux, Radio Herceg Novi, Radio televizija Budva, Radio D, Kotor TV, Portal Analitika, Boka News, Cafe del Montenegro, Culture corner, Fos media, Dnevne novine DAN i Antena M.