BOKEŠKI FORUM: Jasan stav po pitanju Sporazuma o neformiranju postizborne koalicije sa aktuelnim vladajućim partijama

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 15. veljače 2016. - 9:47
Autor: 

Donosimo vam priopćenje Bokeškog Foruma:

„Bokeški Forum“, koji će učestvovati na lokalnim izborima u Tivtu, spreman je da potpiše najavljeni Sporazum o neformiranju postizborne koalicije sa DPS-om i njegovim političkim pomagačima, koji nam do ovog trenutka još formalno nije dostavljen,.

Smatramo da je naš stav od početka veoma jasan i da bi i od nas samih, poslije svega rečenog, bilo licemjerno ostvarivanje saradnje sa vladajućim partijama koje sistematski uništavaju i Tivat i Boku, i ozbiljno vrijeđaju ugled Boke i Bokelja.

Ipak, moramo naglasiti da mi u „Bokeškom Forumu“, ama baš ništa, ne vjerujemo ni opozicionim partijama sa podgoričkim centralama. Zbog toga insistiramo da se u Sporazum uvrste sljedeće odredbe kojima će se potpisnici Sporazuma obavezati da će:

  • zaustaviti dalje štampanje tivatskih ličnih karata,
  • prednost pri zapošljavanju, u slučaju postojanja istih uslova, imati stanovnici Tivta, pri čemu će se posebna pažnja voditi o datumu izdavanja tivatske lične karte, budući da je šteta već učinjena,
  • se pregovori o novoj vlasti voditi isključivo na lokalnom nivou, odnosno potpisnice Sporazuma se obavezuju da će podgoričke centrale i partijski lideri biti apsolutno isključeni iz pregovora,
  • biti omogućen ulazak nezavisnih revizorskih institucija u sve javne ustanove u Tivtu, kakva god nova vlast da se formira.

Ovo je minimum zahtjeva od kojih „Bokeški Forum“ neće odstupiti ni za pedalj. U nadi da će od aprila Tivtom zapuhati bolji vjetrovi srdačno Vas pozdravljamo.