Bokeški Forum: Treći humanitarni poetski natječaj “Hvala ti”

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 13. svibnja 2019. - 11:37
Autor: 

NVO “Bokeški Forum” raspisuje pjesnički natječaj “Tivat 2019.” na temu: “Hvala ti”. Svaki sudionik ima pravo da na natječaj pošalje jednu pjesmu. Radovi se šalju isključivo putem e-maila: nvobokeskiforum@gmail.com.

Rok za slanje pjesama je 15. listopad 2019. godine.

O pobjednicima odlučuje četveročlani žiri u čijem su sastavu: profesor književnosti Katica Čavor, dvoje prošlogodišnjih pobjednika: Aleksandra Matić i Sonja Milatović, kao i pjesnik i predsjednik  Bokeškog Foruma dr. Andrija Petković.

Za tri najbolje pjesme osigurane su novčane nagrade. Prvo mjesto 200 eura, drugo 150, i treće 100 eura, a u zbirci će se naći će sve pjesme koje budu imale najmanje 3/4 ukupnog broja poena. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi pjesnici koji pišu na: crnogorskom, srpskom, hrvatskom ili bosanskom jeziku. Najstrožije je zabranjeno i kažnjivo slanje plagijata i već objavljenih pjesama. Pobjednici natječaja u obavezi su nazočiti promociji zbirke pjesama u Tivtu, od čije će prodaje kompletan prihod biti namijenjen u humanitarne svrhe. U slučaju da ne nazoče, novčana nagrada će biti usmjerena u humanitarni fond.

Sudjelovanjem na natječaju, odnosno dostavljanjem rada, sudionik prihvata da je suglasan s pravilima, kao i da, ukoliko takva bude odluka žirija, poslana pjesma može biti dio zbirke.

Da podsjetimo, “Bokeški Forum” je do sad organizirao dva pjesnička natječaja. Od prodaje zbirke Bokeška Beleca 2017.godine novac je doniran djeci s posebnim potrebama, a 2018.godine od zbirke Jedna ljubavna za liječenje našeg sugrađanina Savu Rilija.