Božićna priredba učenika hrvatske nastave podsjetila na prave životne vrijednosti

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 18. prosinca 2017. - 10:49
Autor: 

Božićna priredba učenika hrvatske nastave iz Tivta i Kotora održana je sinoć u tivatskom Centru za kulturu „ Gracija Petković “.  Božićni duh je inspirirao učenike da sa svojom učiteljicom  Brankicom Vrbat za sve nazočne prirede jednu pravu božićnu poslasticu kroz  igrokaz,  recitaciju, glazbu…

Igrokaz „ Bog koji dolazi “, kao i drugi, u izvedbi mlađih učenika „ Za Božić nikad nisi sam “  oduševili su sve one koji su došli podržati najmlađe.  Učenici su nas podsjetili na prave životne vrijednosti i sve što nam u životu treba biti prioritet – obitelj, zajedništvo, pomoć potrebitima, empatija za sve one koji se bore sa životnim nedaćama.  Igrokazima su nas potaknuli na razmišljanje, jer često nismo svjesni prolaznosti i brzine života i koliko neka mala gesta, mala pomoć, može nekom pojedincu značiti i uljepšati mu neki težak period.  Utjecaj bilo koga, nečija  topla riječ, iskrena pomoć u današnjem vremenu znači mnogo.

Učenici hrvatske nastave su nam dokazali da talent i trud zaista mogu biti dobitna kombinacija, kao što su nam sinoć  i pokazali. Također, učenica Bobana Tešić je  izvedbom na violini bila jedno pravo glazbeno iznenađenje. Možda je baš sinoćnja izvedba bila uvod u neke nove glazbene i glumačke nade u kojima ćemo u budućnosti biti sretni što ih imamo.

Mališanima su Dječji savez Tivat ustupili rekvizite, koji su učenicima pomogli da dočaraju božićno vrijeme.

Na kraju priredbe učenici su dobili prigodne darove, koje im  je omogućilo poduzeće Kraš  iz Hrvatske te  zahvalili svima na dolasku i poželjeli sretan i blagoslovljen Božić.

Na priredbi su  nazočili  i veleposlanik Republike Hrvatske Veselko Grubišić, poslanik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović, kao i   predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković.