Božićni koncert u crkvi sv. Ane zagrijao srca nazočnih

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 24. prosinca 2017. - 10:47
Autor: 

Predivni Božićni koncert održan je sinoć u crkvi sv. Ane u Đurićima, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva „Tomislav“ Kotor.

Na samom početku brojnim posjetiteljima dobrodošlicu je poželio don Dražen Kraljić. „Želim vam da se ugodno osjećate i da ovaj duh Božića uistinu zaživi u svima nama; da ove radosne svete dane proživimo u miru i veselju“, kazao je don Dražen, te svima poželio sretne nastupajuće blagdane, kako pripadnicima katoličke vjeroispovijedi tako i pravoslavnim vjernicima.

Ispred Hrvatskog kulturnog društva „Tomislav“ nazočne je pozdravila Ljiljana Velić, koja je izrazila zahvalnost svima koji su pomogli u realizaciji ovog koncerta. Ona je, zajedno s Antom Petrovićem, bila voditeljica programa. Na koncertu je sudjelovao dječji zbor „Leptirići“, na čelu s voditeljicom Nadom Baldić,  koji je izveo poznate božićne skladbe „Božić, Božić“, „Veselje ti navješćujem“, Djetešce nam se rodilo“... Sopranistica Bojana Pejanović je, kao i uvijek, oduševila svojim glasom i izvedbom, a posebnu pozornost izazvao je duet s Nadom Baldić. Nada Baldić imala je i zapažen duet s baritonom klape Sastanak Draganom Benusijem. Korepetitor je bio prof. Dejan Krivokapić. Koncertu je dala pečat i klapa „Sastanak“, kao i recitatori božićnih pjesama, a posjetitelji su uživali u toplim  skladbama poput „Radujte se narodi“, „Tiha noć“, „U se vrijeme godišta“ i druge.

Koncert se održao pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, a realizaciju su pomogli i Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, kao i Hrvatska građanska inicijativa.