Brdska trka: BAT Podi - Herceg Novi 2018.

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 17. travnja 2018. - 11:17
Autor: 

I ove godine u organizaciji Auto-moto sportskog kluba "Podi" iz Herceg Novog  12. i 13. 5., na Podima, bit će održana prva ovogodišnja Brdska trka / BAT Podi - Herceg Novi 2018. / , koja će biti realizirana uz potporu  Općine Grada, TO Herceg Novi, Hipotekarne banke i brojnih pojedinaca zaljubljenika u sport. Prema najavama organizatora ovogodišnja trka okupit će ponovno najbolje vozače Crne Gore, a očekuje se sudjelovanje  oko 50 natjecatelja iz naše države, a među njima i oni najbolji koji su proteklih godina osvajali šampionske titule.

„Od završetka prošlogodišnje trke radili smo na pripremama za organizaciju predstojeće. Pripremali smo stazu, sve strukture organizacije u želji da ove godine najbolje takmičare iz Crne Gore i regiona dočekamo na najvišem mogućem nivou i svima pružimo maksimalne uslove za ostvarivanje vrhunskih rezultata „ - kazala je jedna od organizatorica trke Slađana Radović.

Samo dvije nedjelje kasnije natjecanje se seli se na stazu Kotor - Trojica koja je proteklih godina bila jedna od kultnih trka sezone, a Slađana Radović smatra da će i pored visokog stepena kvalitete organizacije i natjecateljskog  značaja ove godine kotorska trka imati drugačiju dimenziju.

„Naši prijatelji iz Kotora su uvijek znali kako da organizuju pravi spektakl, ali će ove godine nažalost izostati podrška Tripa Bukilice. Tripo je decenijama bio jedan od simbola organizacije brdske trke Kotor - Trojica, kao i veliki zaljubljenik u auto sport. Tokom decenija rada u automobilizmu mnogo je dao crnogorskom sportu i svakako da je automobilizam značajno izgubio njegovim odlaskom, ali svakako da Kotor ima dosta profesionalaca koji će trku organizovati na najbolji mogući način. Naš klub će svakako na početku sezone odati počast velikom prijatelju i zaljubljeniku u auto-moto sport i na taj način mu se, donekle, odužiti za njegov višedecenijski rad“, kazala je Radović.

Staza je duga 4 km i 400 m, a vozit će se od Poda do raskrsnice na Kamenom. Termini trke na stazi Podi su 12. i 13. 5., a tehnički pregled i verifikacija vozila bit će dan prije glavne trke kada će biti i poznat konačan spisak sudionika.

 

Kalendar natjecanja  za 2018. godinu: 12. - 13. 5.  BAT Podi - Herceg Novi, 26. - 27. 5. BAT Kotor- Trojica, 2. - 3. 6. BAT Kuči, 16. - 17. 6. BAT- Glava Zete, 7. - 8. 7. BAT Lovćen, 18. - 19. 8.  BAT Pljevlja, 6. - 7. 10. BAT Dubrovnik.