Brdska trka za Šampionat Crne Gore u automobilizmu

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 20. travnja 2017. - 10:40
Autor: 

U organizaciji Auto-moto sportskog kluba “Podi- Herceg Novi”, 13. i 14. 5. , na Podima, bit će održana prva ovogodišnja Brdska trka za Šampionat Crne Gore u automobilizmu, koja će ove godine biti međunarodnog karaktera, pošto su dolazak najavili natjecatelji  iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prema najavama organizatora ovogodišnja trka okupit će ponovno najbolje vozače Crne Gore, a očekuje sudjelovanje  oko 60 natjecatelja iz naše države, a među njima i legenda crnogorskog i jugoslavenskog automobilizma Željko Bato Banićević, koji je ujedno i najtrofejniji automobilist na prostorima bivše Jugoslavije.

"Nadam se da ću i ove godine učestvovati na Brdskoj trci na Podima, koja je prošle godine izazvala veliko interesovanje kod nas automobilista i zbog nove staze koja je za sve nas bila izazov, ali i zbog odlične organizacije takmičenja, pošto su organizatori trke uradili sve da takmičarima obezbjede maksimalne uslove za vožnju i boravak u Herceg Novom. Zbog toga želim da učestvujem i ove godine, ukoliko riješim neke svoje probleme oko samog ovosezonskog takmičenja ", kaže legendarni Bato Banićević.

Organizatori trke AMSK “Podi-Herceg Novi” i direktor trke Božidar Radović kažu da će i ove godine trka biti održana na putu Herceg Novi - Trebinje, na stazi dugoj 4.100 metara, a pored Banićevića dolazak u Herceg Novi najavili su najbolji crnogorski automobilisti, te Mario Franić iz Hrvatske, kao i nekoliko automobilista iz Trebinja. Nakon trke na Podima, Šampionat Crne Gore biće nastavljen trkom Kotor - Trojica, koja već godinama ima visok rejting na domaćoj i internacionalnoj auto-moto sceni.

"Raduje nas što se naša trka nalazi u kalendaru za Šampionat Crne Gore i što će najbolji crnogorski automobilisti nakon staze na Podima voziti i na stazi Kotor - Trojica koja ima visok rejting u svijetu automobilizma, tako da smo dosta toga o samoj organizaciji učili od organizatora kotorske trke. Prema riječima svih koji su prošle godine učestvovali na trci na Podima potpuno smo opravdali očekivanja i nadamo se da ćemo ove godine napraviti korak više u organizaciji kako bi naša trka postala tradicionalna i iz godine u godinu privlačila što veći broj takmičera iz Crne Gore i regiona", kazao je direktor trke Božidar Radović 

Po završetku trke, pehare, najuspješnijima, dodjeljivat će višestruki jugoslavenski šampion Željko Kosač, te Banjo Marinović, Slobodan Radović - Krušo, Aleksandar Trifunović - Trifke.

Termini trke na stazi Podi su 13.5. (od 10 do 15 sati) i 14. 5. (od 9 do 15 sati), a tehnički pregled i verifikacija vozila bit će dan prije glavne trke (subota, 13.5. od 8 do 10 sati) kada će biti i poznat konačan spisak sudionika.