Čarolija kotorskih novogodišnjih noći

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 18. studenog 2015. - 16:13
Autor: 

Općina Kotor, koja je prva organizirala doček novogodišnje noći na otvorenom  1997. godine, vjeruje da će se ove godine zamišljenim konceptom dočeka 2016. godine i pratećim programom vratiti Kotor na tron koji mu i pripada.

Danas je u crkvi sv. Pavla, na press konferenciji predstavljen promidžbeni film redatelja Dušana Vulekovića  - Nova godina Kotor 2016., koji će se emitirati čak i na prestižnom MTV kanalu.
Projekt novogodišnjeg dočeka predstavili su: Mirza Krcić – direktor Turističke organizacije Kotor, Ivan Krivokapić – koordinator projekta novogodišnje noći, Tijana Čađenović – sekretarica Sekretarijata za kulturu Općine Kotor i Srđan Dragomanović – menadžer Općine Kotor.

Po riječima Krivokapića, ovogodišnji koncept najluđe noći je drugačiji i izdvajat će Općinu Kotor od svih ostalih u okolici. Program je trostruk, sastoji se iz samog dočeka 2016. Godine, sada već tradicionalne manifestacije „Od Božića do Božića“ i dječje Nove godine.

Doček Nove godine, i repriza 1.1.2016. bit će održani na Trgu od oružja s početkom u 20:30 sati, i namijenjeni su ljubiteljima rock glazbe jer, kako je naglasio Krivokapić, Crna Gora i Kotor su posljednjih godina dobile sjajnu festivalsku publiku zahvaljujući i ljetnom Sea Rock festivalu u Kotoru. Organizatori  za sam doček dovode zvučna imena rock scene – TheBestbeat – tribute bend Beatles-a iz Beograda, sastav Artan Lili (Beograd) i našoj publici već poznat sjajan bend Sacri Cuori iz Italije.

Prvog siječnja  na istom mjestu svirat će blues rock bend „Light under the Black Mountain“, kotorskog glazbenika Kristijana Đuranovića, Repetitor – bend iz Beograda i The Bambi Molesters, surf rock bend iz Siska.

Bit će organiziran i prijevoz iz svih većih gradova Crne Gore.

Detaljan program „Od Božića do Božića“ i  dječje Nove godine bit će prezentiran javnosti u narednim danima.

Predsjednik TO Mirza Krcić kazao je da sam doček Nove godine košta  40 tisuća eura i taj trošak ravnopravno dijele Općina i TO Kotor, a cjelokupan program stajat će 60 tisuća eura.

Menadžer Općine Srđan Dragomanović istakao je kako je predsjednik Općine Kotor Aleksandar Stjepčević prepoznao „snagu ekipe koja planira doček Nove godine i želio je da Kotor na kolosijek koji je bio i na tron na kojem mu jeste mjesto kada je u pitanju kulturna i turistička ponuda“. Dragomanović je zamolio kotorske ugostitelje da surađuju tijekom održavanja manifestacija na glavnom gradskom trgu, te uklone mobilijar s glavnog gradskog trga, smatrajući da će privreda Kotora osjetiti korist ove manifestacije u povećanju svojih budžetskih sredstava.

Manifestaciju dočeka organizira Turistička organizacija Općine Kotor, s NVU Karampana Kotor, uz pokroviteljstvo Općine Kotor i potporu Ministarstva održivog razvoja i turizma.