Čestitka HGI-ja predsjedniku Milanoviću

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 19. veljače 2020. - 10:47
Autor: 

Poštovani gospodine Milanović,

u ime Hrvatske građanske inicijative, jedine stranke Hrvata u Crnoj Gori, i u svoje osobno ime upućujem Vam čestitke povodom stupanja na dužnost predsjednika Republike Hrvatske, uz želju i uvjerenje da ćete na pravi način odgovoriti na sve izazove koji stoje pred Vama. U trenutku kada Republika Hrvatska predsjedava Vijećem Europske unije, ostalo je zapaženo kako ste Vi i dosadašnja predsjednica gospođa Kolinda Grabar Kitarović demonstrirali visok stupanj civiliziranosti u izbornoj utrci i nakon nje, čime ste pokazali da Republika Hrvatska živi europske vrednote, kao i demokratsku zrelost hrvatskog društva.

Hrvati u Crnoj Gori dodatno daju na kvaliteti dobrih odnosa Zagreba i Podgorice, a ponosni su zbog svesrdne potpore Republike Hrvatske Crnoj Gori u europskim integracijama. Raduje Vaše opredjeljenje politici proširenja i Vaša percepcija procesa na prostoru Jugoistočne Europe, a u kojima Republika Hrvatska daje konstruktivan doprinos miru i stabilnosti. Crna Gora danas snažno teži biti dio prozapadnog civilizacijskog kruga, upravo gdje je njena državnost i počela, a u tome ima potporu i Hrvata koji žive u njoj, kao i same Republike Hrvatske. Uvjereni smo da će Vaš mandat predstavljati kontinuitet takvog odnosa prema Crnoj Gori i njenim nastojanjima.

Uvaženi gospodine Predsjedniče,

Hrvati u Crnoj Gori svjesni su značaja i digniteta dužnosti koju obavljate, a koja za nas ima između ostalog i emocionalni značaj. Radovat ćemo se svakom Vašem uspjehu, jer to je i naš uspjeh. Još jedanput, primite najiskrenije čestitke.

 

S poštovanjem,

Adrijan Vuksanović,

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative