Čestitka ministra Grlića Radmana povodom Dana hrvatskog naroda u Crnoj Gori

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 13. siječnja 2022. - 10:44
Autor: 

U nastavku možete pročitati čestitku ministra vanjskih i europskih poslova u Vladi Republike Hrvatske.

Drage Hrvatice i Hrvati u Crnoj Gori,

biti autohtoni Hrvat u Crnoj Gori znači svjedočiti hrvatsku riječ i kulturu od najranijih vremena kada su naši preci sagradili svoje ognjište, posebno u Boki kotorskoj i Baru.

Imao sam sreću i zadovoljstvo nekoliko puta tijekom prošle godine boraviti u Crnoj Gori, posebno u Boki kotorskoj te upoznati rad Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Kotorske biskupije kao i osjetiti ljepotu, snagu i moć Zaljeva svetaca koji krije veliku hrvatsku baštinu, a koju ste unijeli u kulturni mozaik Crne Gore.

Danas, na dan kada su 809. godine u Kotor stigle moći sv. Tripuna, Dan je hrvatskog naroda kao svjedočanstvo naše vjekovne prisutnosti.

Zato, ponosno vijte hrvatskom trobojnicom, budite jedan uz drugoga, jedan s drugim, ali i s drukčijim. No, ponosni i svoji!

U svoje osobno ime i u ime Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH čestitam vam Dan hrvatskog naroda s posebnom porukom: ostanite svoji na svome, gradite europske temelje Crne Gore i budite sigurni u skrb matične Domovine koja čini i činit će sve za vašu dobrobit i dobrobit hrvatske baštine koju čuvate.

Srdačno,

 

dr. sc. Gordan Grlić Radman