Četvrti dobrotvorni bal hotela Regent prikuplja novac za digitalni mamograf

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 28. studenog 2023. - 19:53
Autor: 

-        Doniraj slanjem SMS-a na 14585 ili direktnom uplatom na račun Doma zdravlja Tivat 530-26315-26, s naznakom „Za nju“

 Dobrotvorni bal hotela Regent Porto Montenegro održat će se 15. 12., u banket dvorani Teodo, a ove godine na događaju će se prikupljati novčana sredstva za nabavku digitalnog mamografa za potrebe Doma zdravlja Tivat.

Ovo je tradicionalna manifestacija koja godinama unazad doprinosi rješavanju važnih potreba lokalne zajednice uz podršku renomiranih kompanija i uglednih pojedinaca, nevladinih organizacija, diplomata i medija.

Četvrti bal pod sloganom „Za nju“, posvećen je zdravlju žena i ima za cilj da unaprijedi mjere prevencije kod obolijevanja od karcinoma dojke, nabavkom suvremenog dijagnostičkog aparata, kakav je digitalni mamograf, što će značajno uticati na živote mnogih žena u Tivtu, Boki i Crnoj Gori.

Građani mogu direktno uplatiti donaciju na broj računa za donacije Doma Zdravlja Tivat, 530-26315-26, kod NLB Banke AD Podgorica, s naznakom “Za nju”.

"Kai Dieckmann, generalni menadžer hotela ovim povodom je izjavio da mu je čast što će hotel po četvrti put biti domaćin dobrotvornog bala putem kojeg udruženim snagama vraćamo zajednici u kojoj poslujemo i koja je naš dom. Tema ovogodišnjeg bala inspirirana je sjajnom  oktobarskom kampanjom,  koja je ukazala na to koliko je važna prevencije kod obolijevanja od karcinoma dojke, a naša želja je da putem ovog atraktivnog događaja, omogućimo nabavku jednog modernog aparata koji će nesumnjivo unaprijediti javnu zdravstvenu zaštitu u Tivtu i šire", naglasio je Dieckmann.

U suradnji s kompanijom One otvorena je donatorska linija 14585, pa svi koji to žele mogu dati svoj doprinos ovoj društveno odgovornoj inicijativi, slanjem SMS-a, s naznakom “Za nju”. Cijena jednog SMS-a iznosi jedan euro, a moguće je slati neograničen broj poruka s istog broja. Donatorska linija aktivna bit će aktivna do 31.12.2023. godine.

Izvršni direktor kompanije One Branko Mitrović priopćio je da One, kao društveno-odgovorna kompanija, pokazuje brigu za zajednicu u mnogim sferama. „Ljekari ističu da su mogućnosti za izlječenje karcinoma dojke najveće ako se otkrije u ranoj fazi, a to možemo postići samo ako obezbijedimo pristup savremenoj dijagnostici. Kompanija One u kontinuitetu pokazuje svoju spremnost da bude dio tima kada je potrebno udružiti snage za humane ciljeve, a zdravlje je preduslov i polazna tačka svih planova i uspjeha. Ova inicijativa je  "Za nju“, istakao je Mitrović.

Iz hotela Regent najavljuju atraktivan program i goste iznenađenja, te tombolu i tihu aukciju putem kojih je moguće osvojiti boravak u najboljim hotelima svijeta. Više informacija o događaju i mogućnostima za sudjelovanje saznajte na web stranici ovdje.

Cjelokupan prihod prikupljen na balu bit će usmjeren na donatorski račun Doma zdravlja Tivat, za nabavku digitalnog mamografa, uključujući i prihod ostvaren slanjem SMS poruka od strane građana.