Četvrti Festival uličnih performera „InArt“ u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 20. srpnja 2019. - 8:53
Autor: 

Četvrti internacionalni Festival uličnih performera InArt održat će se ove godine od 24. do 26. 7. u Tivtu. Kao i prethodnih godina Tivat će ugostiti brojne domaće i inozemne umjetnike iz osam različitih zemalja, koji će svoje performanse izvoditi na ulicama i trgovima grada. Ove godine Tivat će živjeti InArt festival kroz savršen spoj različitih vrsta umjetnosti na lokacijama: Trg od kulture, riva Pine, Porto Montenegro i Luštica Bay.

Program InArt festivala bit će raznovrstan i publici u Tivtu će se predstaviti brojni umjetnici od kojih, kao posebno interesantne, možemo izdvojiti goste iz Italije Teatro dei Venti i goste iz Čilea Companie Depaso. Teatro dei Ventri će nastupiti s predstavom Pentesilea, koja govori o antičkoj grčkoj mitologiji i dešavanjima tijekom Trojanskog rata, dok će dvojac iz Čilea predstaviti svoje vještine na trapezu.

Uz navedene performere na festivalu će se predstaviti i Peppino Marabita kao klaun koji donosi osmijeh na lica, Luther Bargent, jedan od rijetkih predstavnika žonglerske škole, trupa Fire Flow, u čijem centru zanimanja su vatra i akrobatika, kao i Vojo Cvetanovski iz Makedonije, koji je ujedno i ovogodišnji veleposlanik InArt festivala.

Neizostavni dio trodnevnog spektakla je svakako program za najmlađe, u okviru kojeg će pored nastupa trupe Pilko Pilko iz Njemačke, crnogorski glumac Sejfo Seferović premijerno izvesti predstavu Klovnovska posla.

Predstava koja se također nalazi na repertoaru festivala i koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim je Zalutali Metak dramskog studija Đeca Cvijeća.

Posebno treba istaći činjenicu da je festival InArt postao dio Europske asocijacije festivala, što je od izuzetnog značaja kako za sam festival, tako i za razvoj kulturno-turističkih sadržaja u Tivtu i Crnoj Gori.

Organizaciju festivala podržali su TO Tivat, Ministarstvo kulture Crne Gore i NTO.