Crna Gora ponovo izgubila vaterpolistu; Tucak pozvao Grgurevića: Baš dobar centar!

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 19. prosinca 2022. - 9:02
Autor: 

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore imala je očajno ljeto i nastupe na Evropskom prvenstvu, te šampionatu svijeta.

Ekipa Vladimira Gojkovića na dva velika takmičenja nije uspjela da pobijedi nijednu TOP reprezentaciju, bila je daleko od medalja, a Savez ništa nije uradio ni van bazena.

Tako je Crna Gora, po ko zna koji put, ostala bez vaterpoliste. Nakon Srba, sada nam igrače uzima i Hrvatska. Selektor “barakuda” Ivica Tucak pozvao je 24-godišnjeg centra Gorana Grgurevića za pripreme koje će Hrvati imati pred kraj godine, kada će igrati i sa Crnom Gorom.

“Grgurević mi je zapao za oko. Razgovarali smo nakon utakmice Juga u Šibeniku protiv Solarisa. On je izrazio želju da igra za Hrvatsku. Borben, baš dosta dobar centar”, rekao je za Dubrovački vjesnik početkom prošlog mjeseca Tucak.

Sada ga je uvrstio na spisak od 18 igrača, koji će se 27.12. okupiti i odigrati meč sa našim momcima.

A ko je Grgurević?

Kotoranin rođen 1998. godine koji je igrao za Primorac, pa otišao u Francusku, sada brani boje Juga, koji ga je angažovao ovog ljeta.

“Imamo dva klasična centra, Kakarisa i Grgurevića. Ove godine sa Grgurevićem očekujemo napredak u saradnji sa centrom. Goran je vrlo nadaren igrač”, kazao je prije par mjeseci trener Juga i legenda tamošnjeg vaterpola Vjekoslav Kobeščak.

Tucak je Grgurevića pratio u meču sa Novim Beogradom. Ovaj je postigao dva gola i vodio veliku borbu u meču koji je završen 12:12.

Jasno je dakle, da Crna Gora ima preveliki izbor na centarskoj poziciji, pa Grgurević nije ni zaslužio šansu u timu Gojkovića. Za Hrvatsku ipak ima kvalitet, a rezultati govore ko ima bolje procjene.

Izvor: cgsport.me