Crnogorski filmski festival o ljudskim pravima u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 07. prosinca 2022. - 10:24
Autor: 

Crnogorski filmski festival o ljudskim pravima UBRZAJ 2022. održat će se 11. i 12. prosinca u Kotoru. Uz moto „Jače od tišine“, 13.  izdanje Crnogorskog festivala filma o ljudskim pravima bit će otvoreno u nedjelju,  u Kinu “Boka”,  u 18 sati,  projekcijom filma KORSET (Corsage), austrijske redateljice Marije Kreutzer. U ponedjeljak 12. 12.,   u Kinu “Boka”,  planirane su projekcija dva filma i to od 18 sati  “Do daske”, autora Aleksandra Reljića, a u 20 sati  “Za*ebi ovaj posao (F@ck this job).”

Ulaz za sve projekcije je slobodan.

 "Velika je hrabrost i snaga potrebna da se izađe u javnost i progovori o preživljenom nasilju.  Pogledavši bar jedan od ovih filmova pomoći ćemo da se žrtve ne osjećaju  usamljeno i iznevjereno  od institucija koje treba da ih štite.

 Prije nego što olako optužimo žrtve da su predugo ćutale potrudimo se da svako od nas podnese odgovornost za ono što smo mogli da uradimo a nismo, i za ono što i dalje možemo da uradimo, a izbjegavamo, misleći da nas se to ne tiče.

 Ćutanje je znak odobravanja.  Prekinimo ćutnju. Trebamo biti „ ače od tišine

 Ovogodišnje izdanje Festivala podržalo je Ministarstvo ekonomskog razvoja Crne Gore, Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava, Općina  Kotor, Općina Berane, Kulturni centar „Nikola Đurković“ i Kulturni centar Berane. Partneri su BELDOCS, Sarajevo Film Festival, Human Rights Film Network i Crnogorska kinoteka.

Detaljnije informacije o filmovima mogu se naći na portalu www.kckotor.me/repertoar.