Crnogorskom paviljonu nagrada "Golden Award"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 01. studenog 2015. - 11:23
Autor: 

Crnogorski paviljon dobio je nagradu "Golden Award", za najljepši paviljon na Svjetskoj univerzalnoj izložbi Expo Milano 2015, u kategoriji klastera.

Nagradu je primio Generalni komesar Crne Gore na Expo-u, Ivan Saveljić, potpredsjednik Privredne komore Crne Gore.

Na izložbi se predstavilo devet klastera, a Crna Gora se, pod motom „Mala zemlja velikih mogućnosti“, predstavila u okviru Biomediteranskog klastera. Inače, na Expo-u su se tijekom šestomjesečnog trajanja, od 1. svibnja do 31. listopada, predstavile 144 zemlje, tri međunarodne organizacije i 13 nevladinih organizacija, od čega polovina od ukupnog broja nastupa u okviru klastera. Dakle, Crna Gora je ovo priznanje osvojila u konkurenciji od više od 70 zemalja.

Od otvorenja Izložbe, do danas, njezinoga posljednjeg dana, naš Paviljon je imao oko pola milijuna posjetitelja.

"Ovaj izuzetan uspjeh je rezultat angažovanja niza institucija i pojedinaca iz Crne Gore, u cilju što boljeg predstavljanja naše zemlje na ovoj prestižnoj izložbi", priopćeno je iz crnogorskog izaslanstva na Expo-u.

Enterijer crnogorskog paviljona dizajnirao je arhitekt Marko Brajović, a oslikava spoj tradicionalnog i modernog. Inspiracija je preuzeta iz crnogorske tradicije i prirodnih ljepota, ali je predstavljena kroz moderne tehnologije. Prostor je reprezentativan, s tipičnim elementima identiteta, koji reflektiraju i valoriziraju vrijednosti i posebnosti crnogorske regije.

Po odluci Vlade Crne Gore, enterijer Paviljona bit će prenesen u Crnu Goru, kako bi građani i turisti bili u prilici upoznati koncept ovogodišnjeg nastupa na Expo-u.