Danas počinje Made in New York Jazz festival

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 04. rujna 2020. - 11:46
Autor: 

Crnogorska izdavačka kuća Rabbit Records, u suradnji s Made in New York Competition and Festival INC iz Njujorka (SAD), organizira peti po redu Made in New York Jazz Festival, Montenegro 2020.!

Festival će se održati danas, 4.9., na otvorenoj sceni SYNCHRO u nautičkom naselju Porto Montenegro u Tivtu i u nedjelju, 6.9. u Atriju „The Capital Plaza“ u Podgorici, oba s početkom u 21h.

Tijekom dva dana festivala nastupit će neka od najvećih imena svjetske jazz scene: Tommy Campbell – bubnjevi, Calvin Jones – bas, Yaacov Mayman – saksofon/ewi (umjetnički direktor Made in New York Jazz Competition INC i višestruko nominirani Grammy izvođač), Stafford Hunter – trombon i svirač na morskim školjkama (nominiran Grammy izvođač), Marianne Solivan – vocal. Na sceni će im se pridružiti regionalni, ali i domaći jazz glazbenici: Vladimir Maraš – klavir/sintisajzer, Matija Dedić – klavir, Rastko Obradović – saksofon, Sara Jovović – klavir i Milorad Šule Jovović – gitara.

U Podgorici, u subotu, 5.9., u 22h, u osvježenom i renoviranom Ethno Jazz Club-u „Sejdefa“ u ulici Stanka Dragojevića 10, klupskim nastupom predstavit će se renomirani jazz funk sastav Reunion Funk Band iz Beograda. Sastavljen od iskusnih profesionalaca i provjerenih majstora jazz funk-a, donijet će nam duh američkih klubova u kojima je groove bez prestanka prepoznatljiv programski koncept. Kvintet čine Ljubiša Paunić Paun (saksofon), Mirko Sokolović (bas), Dejan Hasečić (gitara), Željko Janković (bubnjevi) i Filip Bulatović (klavir).

Kontakt telefon za informacije i rezervacije u ,,Sejdefi” je +38269013131, cijena ulaznice iznosi 8 Eur, a broj mjesta je ograničen u skladu s mjerama koje u trenutku održavanja koncerta propišu NKT i IJZCG.

„Od istih institucija očekujemo i mišljenje o dozvoljenom broju posjetilaca za koncertne lokacije i u Tivtu i u Podgorici, pa ćemo shodno tome donijeti odluke o prodaji ulaznica, koje će se u tom slučaju, prodavati neposredno pred početak koncerata, na obje lokacije, do popune broja dozvoljenih posjetilaca.Strateški partner festivala je kompanija „The Capital Plaza“, a Partneri festivala su: Ministarstvo kulture Crne Gore, Adriatic Marinas / Porto Montenegro, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Hipotekarna banka, Glavni grad Podgorica / Sekretarijat za kulturu i sport, Elektroprivreda Crne Gore – EPCG, PAM CG i hotel Centre Ville.  Prijatelji festivala su: Yamaha/Eurounit, Carlsberg, Hard Rock Cafe i Ethno Jazz Club „Sejdefa“.   Medijski pokrovitelji su RTCG, televizija Vijesti, Pobjeda i Antena M.  Petu godinu zaredom, zvanično vozilo festivala je Renault“, poručuju organizatori.