"Dani Crne Gore u Zagrebu"

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 12. veljače 2019. - 10:25
Autor: 

U sklopu organiziranih dana Crne Gore u Zagrebu, jučer su se na Trgu Bana Jelačića kao i u Europskom domu, predstavili turistički potencijali primorskih gradova Crne Gore, kao i glavnog grada Podgorice. Organizacija koja je upriličena od strane MORT-a i NTO Crne Gore okupila je jučer brojne posjetitelje, gdje su se mogle vidjeti prezentacije kulturnog i tradicionalnog nasljeđa brojnih naših dijelova Crne Gore.

TO Tivat  je u prisustvu KUD "Boka" na Trgu Bana Jelačića, predstavila tradicionalne igre iz Boke kotorske, koje su plijenile pažnju brojnih znatiželjnika  te su se izvele čak dva puta zaredom. Na istom mjestu su se svi prolaznici mogli upoznati i s promotivnim materijalom grada Tivta, kao i autentičnom bokeškom suvenirskom izložbom "NVO Harlekin", a svojevrsne poklon razglednice s kratkim receptima od Žućenice, su pored instant upoznavanja s ovom neobičnom biljkom i akcentom na tradicionalnu feštu od Žućenice u lipnju, bile i odličan uvod u Gastro crnogorsku večer, koje se sinoć održalo u prostorijama Europskog doma.

Na crnogorskoj večeri su bile prisutne brojne uzvanice iz oblasti kulturnog i javnog života Zagreba, mediji, veleposlanik Crne Gore u Hrvatskoj g-din Vučinić i brojni predstavnici ministarstva turizma Crne Gore, kao i Hrvatske.

Pored brojnih tradicionalnih crnogorskih jela (kačamak, dimljeni krap i slično), jela od i na bazi žućenice, kao i drugih morskih plodova, koja su pripremile organizacija Žena Tivta, nisu nikoga ostavila ravnodušnim.

Prezentacija u Zagrebu je bila i odlična prilika za predstavljanje Event kalendara 2019., koji je Turistička organizacija u suradnji s partnerima kreirala za potrebe regionalne kampanje.