Dani fotografije u Tivtu – natječaj do 31.3.

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 17. ožujka 2024. - 17:31
Autor: 

Priopćenje povodom festival fotografije u Tivtu kojeg organizira  NVO "Fluid Drum" iz Tivta s  partnerom JU "Muzej i galerija Tivat".

„Otvoren je javni poziv za sve fotografkinje i fotografe iz Crne Gore na temu "Tranzicija". Izložba će biti organizovana u Tivtu, u javnoj ustanovi "Muzej i galerija Tivat" u okviru festivala fotografije "Tivat Photo Days" (Dani fotografije u Tivtu). Konkurs je otvoren do 31.03.2024. Minimalan broj fotografija po autoru je pet, a maksimalan osam fotografija. Primat će imati konceptualni radovi, kao i radovi koji su nastali u protekle dvije godine. Takođe, mogu se slati i fotografije koje su nastale ranije. Dokumentarna fotografija je najautentičniji izraz prikazivanja istine, a kada autor uvede svoju unutrašnju poetiku, serija fotografija dobija umjetničku notu. Fotografi su u poziciji da vjerodostojno oslikaju stvarnost koju živimo i dokumentuju vrijeme kroz koje prolazimo. Najbolji rad će dobiti priznanje za najbolji koncept na ovogodišnjem festivalu, a dodjeliće se i dvije diplome za najbolji dokumentarni rad kao i za najbolju ekološku priču. Sertifikat dobijajju svi autori čije fotografije budu odabrane za izložbu.  U okviru "Tivat Photo Days" biće organizovane panel diskusije, radionce i predavanja. Cilj festivala je edukacija i afirmacija crnogorskih fotografkinja i fotografa kao i svih ljubitelja fotografije,  rad sa djecom i mladima, stvaranje kvalitetnih kulturno-umjetničkih sadržaja u predsezoni.

Osim izložbe na temu "Tranzicija" na festivalu će biti upriličeno otvaranje izložbe crnogorskog umjetničkog fotografa Voja Radonjića - "Očaravajuća lakoća fotografisanja".

Otvaranje ove dvije izložbe će biti petog aprila u 19:00h u prostorijama JU "Muzej i galerija Tivat", radovi će biti izloženi narednih petnaest dana, a program će trajati dva vikenda.

Organizator festivala je NVO "Fluid Drum" iz Tivta sa partnerom javnom ustanovom "Muzej i galerija Tivat". 

Fotografije koje se šalju za konkurs pojedinačno imenovati po principu - ime i prezime autora, redni broj fotografije (janko_janković_1) - Imenovati rad, odnosno seriju fotografija i označiti godinu nastanka. Dozvoljena je minimalna obrada fotografija (svjetlo, krop, kontrast, boja, crno-bijela) - Slati format fotografije - jpg, 1500 piksela duža ivica kao i originalnu veličinu fotografija spremnu za print, u posebnim folderima.

Prijave sa radovima slati na mail: tivatphotodays@gmail.com.

Autorska prava: Sva autorska prava na poslate fotografije ostaju u vlasništvu autora tih fotografija, a u muzeju se kopije fotografija arhiviraju.

Za sve informacije mozete nam se obratiti na oficijalnoj facebook stranici: https://www.facebook.com/tivatphotodays

Organizator se obvezuju sve fotografije potpisivati imenima i prezimenima autora prilikom korištenja na izložbenim postavkama, i u reklamne svrhe u svim digitalnim, printanim i televizijskim medijima, a koje se tiču ove izložbe. Organizator zadržava pravo za eventualne izmjene pravila konkursa o kojima su dužni pravovremeno obavijestiti javnost. Svi autori koji se prijave na konkurs potvrđuju da prihvataju sva gore navedena pravila učešća“ .

 Foto: Dalibor Ševaljević