Deseto zasjedanje Ženskog parlamenta

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 07. ožujka 2019. - 11:39
Autor: 

Deseto zasjedanje Ženskog parlamenta održat će se u petak, 8. 3., u Velikoj dvorani Skupštine Crne Gore, u terminu od 11.00 do 14.00 sati, a u organizaciji Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović otvorit će Deseto zasjedanje Ženskog parlamenta, koje će biti posvećeno razmatranju položaja žena na Zapadnom Balkanu u kontekstu usvajanja Rezolucije o pravima žena na Zapadnom Balkanu (Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Albanija i Kosovo) na sjednici Odbora za prava žena i jednakost polova (FEMM) Europskog parlamenta.

Predviđeno je prisustvo poslanica, predsjednika/ca poslaničkih klubova, predsjednika/ca radnih tijela Skupštine Crne Gore, potpredsjednika Skupštine Crne Gore, članova/ica Vlade Crne Gore, kao i članica ženskih asocijacija parlamentarnih partija i ostalih segmenata civilnog društva i predstavnica/ka parlamenta država Zapadnog Balkana.

Europska paralamentarka Biljana Borzan, koja je pripremila tekst Rezolucije, nije u mogućnosti, zbog predizborne kampanje, da prisustvuje sjednici Ženskog parlamenta, ali je poslala desetominutnu video poruku.

Ispred Hrvatske građanske inicijative sjednici će prisustvovati Tamara Bogdanović.