skupstina.me

Četvrtak, 07. ožujka 2019.

Deseto zasjedanje Ženskog parlamenta održat će se u petak, 8. 3., u Velikoj dvorani Skupštine Crne Gore, u terminu od 11.00 do 14.00 sati, a u organizaciji Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore.

Utorak, 05. ožujka 2019.

Javna tribina Odbora za europske integracije na temu "Crna Gora i EU - Poglavlje 8: Konkurencija“, obilježila je rasprava  o dosadašnjim rezultatima, postignutim u okviru spomenutog pregovaračkog  poglavlja i spremnosti Crne Gore da tijekom pregovora s EU u ovoj oblasti osigura  najpovoljnije uvjete  za njene građane. U okviru konstruktivnog dijaloga zainteresirane  javnosti i predstavnika nadležnih institucija, razgovaralo se   i o ključnim izazovima  te o aktivnostima koje je potrebno sprovesti u cilju dostizanja željenog standarda.

Zamjenik predsjednika Odbora za europske integracije Adrijan Vuksanović ugostio je Nj.E. Meglenu Plugčijevu-Aleksandrovu, novoizabranu veleposlanicu Republike Bugarske u Crnoj Gori.

Zamjenik predsjednika Vuksanović kazao je da Odbor za europske integracije gaji dobre odnose s bugarskim kolegama, o čemu svjedoči Protokol o suradnji između Odbora za europske integracije i Odbora za europske poslove i kontrolu europskih fondova Narodnog sobranja Republike Bugarske, koji je potpisan  u rujnu prošle godine u Sofiji, kao i redovni bilateralni sastanci dvaju odbora na godišnjoj razini.

Izaslanstvo Skupštine Crne Gore koju su činili poslanici Adrijan Vuksanović, Bogdan Fatić, Danijel Živković i Milun Zogović sudjelovala je na Međuparlamentarnoj konferenciji, koju su organizirali Europski parlament i Narodna skupština Republike Bugarske.

Četvrtak, 12. srpnja 2018.

Na jučer održanoj 24. sjednici Odbora za europske integracije održano je konzultativno saslušanje predstavnika nadležnih organa na temu ispunjavanja obveza iz procesa pristupanja Crne Gore Europskoj uniji, sa fokusom na poglavlja 23 i 24.

Petak, 29. lipnja 2018.

Izaslanstvo Odbora za europske integracije Skupštine Crne Gore, na čelu s predsjednikom Odbora Adrijanom Vuksanovićem, nalazi se u posjet Zagrebu, na poziv predsjednika Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora Domagoja Ivana Miloševića.

Konferenciju “Evropska perspektiva Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa – saradnja mladih/RYCO” obilježila je konstruktivna rasprava po pitanju dosadašnjih rezultata Berlinskog procesa, kao i perspektive za nastavak reformi u okviru ove inicijative, sa fokusom na suradnju mladih i provođenje omladinske politike na nacionalnom i regionalnom nivou. Također, bilo je riječi o europskoj budućnosti država Zapadnog Balkana  te značaju politike proširenja kako za regiju, tako i samu Europsku uniju.

Četvrtak, 24. svibnja 2018.

Pohvaljen napredak Crne Gore i dosadašnji rezultati na njenom putu ka EU

Predsjednik Odbora za europske integracije Adrijan Vuksanović i članovi Daliborka Pejović i Momčilo Martinović sastali su se jučer sa francuskim senatorima Simonom Suturom (Simon Sutour) i  Klodom Kernom (Claude Kern) kako bi razmijenili mišljenje o aktualnim pitanjima u oblasti europskih integracija.

Na radionici je bilo riječi o Europskoj uniji, procesu pregovora Crne Gore sa EU i programima mobilnosti za mlade.

Predsjednik Odbora za europske integracije Adrijan Vuksanović posjetio je jučer  Demokratske radionice, gdje je razgovarao s učenicima VIII. 2 OŠ „Njegoš“ sa Cetinja, na temu Europske unije, procesa pregovora Crne Gore sa EU i obrazovanja i razvoja mladih.

Predsjednik Odbora za europske integracije Adrijan Vuksanović bio je jedan od panelista na tribini Crnogorske paneuropske unije na temu: „Značaj turizma u evropskim integracijama“.

Stranice

Subscribe to RSS - skupstina.me