Vuksanović i Plugčijeva - Dobri odnosi Crne Gore i Bugarske

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 19. veljače 2019. - 14:03
Autor: 

Zamjenik predsjednika Odbora za europske integracije Adrijan Vuksanović ugostio je Nj.E. Meglenu Plugčijevu-Aleksandrovu, novoizabranu veleposlanicu Republike Bugarske u Crnoj Gori.

Zamjenik predsjednika Vuksanović kazao je da Odbor za europske integracije gaji dobre odnose s bugarskim kolegama, o čemu svjedoči Protokol o suradnji između Odbora za europske integracije i Odbora za europske poslove i kontrolu europskih fondova Narodnog sobranja Republike Bugarske, koji je potpisan  u rujnu prošle godine u Sofiji, kao i redovni bilateralni sastanci dvaju odbora na godišnjoj razini.

Nj.E. veleposlanica Plugčijeva-Aleksandrova istakla je da će svoju veleposlaničku misiju iskoristiti da na najbolji način na svim važnim europskim adresama predstavi ostvarene uspjehe i trenutne napore Crne Gore na putu ka članstvu u EU. Plugčijeva-Aleksandrova je kazala da je za Bugarsku politika proširenja visoko na političkoj agendi i da pruža potporu Crnoj Gori za otvaranje poglavlja 8 – Konkurencija. Veleposlanica je istakla važnost postizanja vidljivih rezultata provedenih reformi u zemlji, a svoj doprinos budućoj suradnji vidi i u iniciranju sastanaka s relevantnim predstavnicima Europskog parlamenta i europskim službenicima, kako bi se na najbolji način predstavili ostvareni napredak, ciljevi i izazovi Crne Gore na putu ka punopravnom članstvu.

Vuksanović je istakao da će temelji suradnje koji su postavljeni na sastanku biti od velike koristi kako Odboru za europske integracije, tako i Crnoj Gori, jer je važno uvjeriti europske partnere da se na putu ka Europskoj uniji reforme sprovode na pravi način. Vuksanović je kazao da će članstvo Crne Gore u EU dodatno ojačati prijateljske odnose dvaju zemalja, ističući da će Zapadni Balkan svojim članstvom doprinijeti kulturnom bogatstvu Unije.