Predsjednik Odbora za europske integracije Adrijan Vuksanović sastao se sa šefom Delegacije EU u Crnoj Gori Aivom Oravom

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 02. veljače 2017. - 18:54
Autor: 

Istaknuta dobra suradnja Delegacije Europske unije i Odbora za europske integracije, te dat kratak osvrt na ključne izazove na putu Crne Gore ka EU.

Predsjednik Odbora za europske integracije Adrijan Vuksanović sastao se danas sa Nj.E. Aivom Oravom, šefom Delegacije Europske unije u Crnoj Gori, kako bi razgovarali o ključnim aspektima europskih integracija, s naglaskom na planove Odbora u narednom periodu.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o dosadašnjem napretku Crne Gore u procesu pristupanja EU, kao i o predstojećim izazovima na tom putu.

Predsjednik Vuksanović kazao je da Crna Gora baštini europske vrijednosti i procesom pristupanja teži da se pridruži klubu kojem identitetski pripada. U tom pogledu, Odbor će u narednom periodu sprovoditi brojne aktivnosti u pogledu parlamentarnog nadzora nad procesom pregovora i popularizacije EU u javnosti.

Na sastanku je iskazano zajedničko očekivanje za nastavkom dobre suradnje Delegacije EU i Odbora, kao prve kontakt točke u okviru parlamentarne dimenzije integracije Crne Gore u EU.