Sastanak Vuksanovića s predstavnicima Crnogorske paneuropske unije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 07. travnja 2017. - 13:48
Autor: 

Predsjednik Odbora za europske integracije Adrijan Vuksanović održao je danas sastanak s predstavnicima Crnogorske panevropske unije – predsjednicom prof. dr. Gordanom Đurović, potpredsjednicima Đorđem Raičevićem i Rajkom Uskokovićem i generalnim tajnikom Vladanom Lalovićem.

Predsjednik Vuksanović upoznao je sugovornike s nadležnostima i aktivnostima Odbora u kontekstu pristupanja Crne Gore Europskoj uniji, te istakao da je Crna Gora jedina država u regiji koja ima pozitivnu praksu sudjelovanja organizacija civilnog sektora u pristupnim pregovorima. Kako je on kazao, dodatnu vrijednost ovom procesu daje upravo istinska posvećenost svih aktera usvajanju europskih principa i modela življenja. Predsjednica Crnogorske panevropske unije Gordana Đurović predstavila je trenutačne aktivnosti ove organizacije, kao i planove za buduće projekte iz oblasti ekonomije i kulture, u kontekstu pristupanja Crne Gore EU. Iskazala je punu spremnost ove organizacije za suradnju s državnim institucijama, kroz konzultacije, organizaciju događaja i druge aktivnosti od zajedničkog interesa.

Na sastanku je dogovoreno sudjelovanje predsjednika Vuksanovića na konferenciji koja će se održati povodom obilježavanja godine dana od osnivanja Crnogorske panevropske unije.