Konzultativno saslušanje

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 12. srpnja 2018. - 8:36
Autor: 

Na jučer održanoj 24. sjednici Odbora za europske integracije održano je konzultativno saslušanje predstavnika nadležnih organa na temu ispunjavanja obveza iz procesa pristupanja Crne Gore Europskoj uniji, sa fokusom na poglavlja 23 i 24.

Sjednici Odbora su nazočili Marijana Laković-Drašković, generalna direktorica Direktorata za pravosuđe Ministarstva pravde i članica Pregovaračke grupe za poglavlja 23 i 24, Sreten Radonjić, direktor Agencije za sprječavanje korupcije, Dragan Pejanović, državni sekretar Ministarstva unutarnjih poslova, Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture i Blanka Radošević-Marović, generalna direktorica Direktorata za unaprjeđenje i zaštitu ljudskih prava.

Na sjednici je bilo riječi o izazovima u danim poglavljima, implementaciji zakonodavnog i institucionalnog okvira, ali i slobodi i profesionalizaciji medija, rezultatima Agencije za sprječavanje korupcije i razini sigurnosti.

Članovi Odbora za europske integracije su kroz formu pitanja iskazali zanimanje za slučajeve nasilja nad novinarima, izmjene zakonodavstva u sferi medija, zajedničku suradnju granične policije Crne Gore i susjednih država i potencijalni priliv migranata u Crnu Goru.

Sjednici su nazočili i Željko Aprcović, predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, i Luiđ Škrelja, predsjednik Administrativnog odbora.