Dječje igrarije na Pjaci od kina

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 07. rujna 2015. - 10:02
Autor: 

Proteklog vikenda Pjaca od kina bila je epicentar dječjeg smjeha i galame koja prija. NVO "Meštar i furešta" koju čine Marko Ševaljević i Andrea Drobnjaković, sa svojim prijateljima i suradnicima osmislili su projekt "Razigraj se", koji za cilj ima animirati djecu da izađu iz svojih domova, a istodobno podsjetiti na neke davno zaboravljene društvene igre kakve su: "Između dvije vatre", "Školice", igre na lastišu, badminton i slične.

Projekt će se realizirati svakog vikenda od 17 do 21 sat, tijekom rujna i listopada. Voditeljica projekta, Andrea Drobnjaković izrazila je zadovoljstvo zbog zanimanja djece, a i roditelja koji su sudjelovali u animiranju djece. Simbol ovog projekta je puž za koga Andrea objašnjava da predstavlja djecu koja sve više vremena provode kod kuće te je u cilju socijalizacije i zdravijeg života djeteta potrebno izvući ih iz njihovih kućica i šarenih sobica.

Ovim sjajno zamišljenim projektom „Meštar i furešta“ su umjesto popularnih video igrica Minecraft i Skylanders-a djeci ponudila konopac za preskakanje, lopte, rekete što su mališani izvrsno prihvatili i nakon par sati igre s drugarima otišla kući s još većim osmijesima.

 

Dio atmosfere prenosimo u fotogaleriji, a sljedećeg vikenda i sami možete biti dio ove sjajne atmosfere.