Dokumentarna predstava „KoTo(R) o Kotoru“ u KC „Nikola Đurković“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 18. lipnja 2016. - 11:15
Autor: 

„KoTo(R) o Kotoru"

​(igra riječi: Ko to o Kotoru) ​

– naziv je dokumentarne predstave kazališta zajednice, koju su uz pomoć redatelja Petra Pejakovića skupno osmislili i u kojoj sudjeluju građani/ke Kotora, i koja će biti javno izvedena u ponedjeljak, 20. lipnja, s početkom u 20 sati, u dvorani Kulturnog centra Nikola Đurković u Kotoru.  

Predstava je nastala kao rezultat osmomjesečnog procesnog rada nazvanog Pozorište o Kotoru, koji je obuhvatio više od 50 radionica (od listopada 2015. do lipnja 2016), u kojima je sudjelovalo oko 60 građana/ki. Tematski fokusirana na posebnosti i probleme grada Kotora, i zasnovana na pričama građana/ki koje reflektiraju njihov odnos prema gradu, izvedba KoTo(R) o Kotoru promovira ideju teatra kao sredstva istraživanja i kreativnog izražavanja svakog pojednica/ke ili grupe u svrhe osobnog razvoja i društvenog angažmana. 

Projekt Pozorište o Kotoru pokrenula je NVO Expeditio, u suradnji s kazališnim redateljem Petrom Pejakovićem, uz potporu kotorskog Kulturnog centra Nikola Đurković, u sklopu širih projekata European Artizen Initiative (finansiran kroz EU program Kreativna Europa), kao i ACT4CITY (koji financira BAC - Balkanski program za umjetnost i kulturu).