Donacija Porta Montenegra kotorskom azilu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 21. ožujka 2019. - 11:12
Autor: 

U cilju sto efikasnijeg zbrinjavanja napuštenih i izgubljenih životinja i njihovog uklanjanja s  ulice i loših uvjeta života, kompanija Adriatic Marinas financirala je kupovinu vozila Komunalnom poduzeću Kotor, koje djeluje u ovoj i Općini Tivat  i pod čijoj je ingerencijom Azil u Kavču.

Porto Montenegro je prepoznao značaj ovog djelovanja u dvije lokalne zajednice i financirao kupovinu vozila od 6.000 eura.

„Ova donacije će unaprijediti naš rad posebno u hitnim intervencijama na području Opštine Kotor i Tivar, i uvijek smo spremni da intervenišemo na poziv građana i gostiju. Zahvaljujem se kompaniji Adriatic Marinas na donaciji“, istakao je direktor Komunalnog poduzeća Kotor Mladen Lučić.

U azilu u Kavču trenutno se nalazi 226 pasa.

„Želim naglasiti da jedna od glavnih planiranih aktivnosti udomljavanje pasa ide zadovoljavajućom dinamikom i ove godine, a podsjetit ću vas da je prošle godine udomljeno 80 pasa. Naglašavam da su psi pod stalnom veterinarskom kontrolom. Posebno želim istači  da je u toku tenderski postupak za proširenje Azila čiji su finansijeri opštine Kotor i Tivat. Nadam se da će i ostali pravni subjekti i fizička  lica slijediti put Vaše kompanije i iznaći  mogućnost  donacija“, ističe šefica Azila Sanja Marović.