Donatorska večer Družbe „Braća hrvatskoga zmaja“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 14. studenog 2017. - 10:27
Autor: 

Družba „Braća hrvatskoga zmaja“ u prigodi obilježavanja 112. obljetnice svoga djelovanja organizira donatorsku večer, koja će se održati u četvrtak, 16. studenog, u hotelu International u Zagrebu, s početkom u 19 sati.

„Tim dobrotvornim projektom prikupljamo sredstva za nabavu studijske, prijenosne i odašiljačke opreme za modernizaciju radijske postaje hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori – Radio Dux Tivat. Pridružite nam se u ovom dobrotvornom i kulturnom projektu. Za donacije i ulaznice možete nas kontaktirati na mobitel 098/475 059 ili na e-mail: info@dbhz.hr. Zajednički nam je cilj, na tragu našeg povijesnog djelovanja, očuvanje nacionalnog identiteta Hrvata u Crnoj Gori, te promocija hrvatske kulture, jezika i bogate povijesne baštine“, poručuju organizatori.

Nevladina udruga Hrvatska krovna zajednica - "Dux Croatorum" formirala  je Radio Dux s misijom očuvanja nacionalnog identiteta hrvatskog naroda u Crnoj Gori i s tim u vezi, očuvanja kulturnih, jezičnih i drugih specifičnosti koje karakteriziraju našu nacionalnu skupinu na ovim prostorima. U interesu promicanja i očuvanja svega što Hrvati baštine kao autohtoni narod na ovim prostorima te ponovnog uspostavljanja pokidanih veza i stvaranja novih s matičnom državom, Radio Dux i portal www.radiodux.me su postali javni forum, prepoznatljivi kao radio hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori. Eksperimentalno emitiranje programa započeli su 26. lipnja 2009. god. i 6. prosinca će obilježiti osmi rođendan.

Ova donatorska večer predstavlja događaj, koji je izraz brige i posebne pozornosti prema Hrvatima iz Crne Gore i njihovom društvenom djelovanju.