Druga tribina u okviru ciklusa ,, Kotor 2020. - posljedice i oporavak nakon Covida - 19"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 02. srpnja 2020. - 12:00
Autor: 

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Općine  Kotor u suradnji sa JU Kulturni centar ,,Nikola Đurković" Kotor - Gradskom bibliotekom i čitaonicom organizira ciklus tribina pod nazivom ,, Kotor 2020. - posljedice i oporavak nakon Covida – 19 ".

Druga tribina na temu: ,, Kulturna baština kao dio identiteta i zaloga za budućnost"održat će se 3. 7. (petak) u 11 sati na terasi Pomorskog muzeja. Sudjelovanje će uzeti arhitektice Vlasta Mandić i Aleksandra Kapetanović i arhitekte Ilija Lalošević i Aleksandar Dender. Moderatorica će biti bibliotekarska savjetnica iz  Gradske biblioteke i čitaonice Jasmina Bajo. 

„Cilj projekta je osvrt na stanje u društvu izazvano pojavom epidemiološke krize, analiza trenutne situacije i saniranje posljedica u svim oblastima društvenog života i stvaranja. Planirano je da u desetominutnim izlaganjima na interesantne teme iz različitih sfera uzmu učešće ugledni i kompetentni građani Kotora − predstavnici ustanova, organizacija, festivala, NVO sektora. Razgovaraće se na temu ekonomije, kulture, sporta, preduzetništva, turizma, obrazovanja...Vjerujemo da će nakon održavanja nastave preko interneta, aplikacija za video konferencije, nemogućnosti odlaska na posao za veći broj zaposlenih, totalnog prekida kulturnih i sportskih aktivnosti i programa uživo, ovaj projekat biti svojevrsna novina u Kotorskom kulturnom ljetu koje je na samom početku. Cilj je da uključimo što više naših građana, promišljamo kako i što treba učiniti da zajedno izađemo što bezbolnije iz krize i problema u kojim se našao cijeli svijet, a koji nijesu zaobišli ni Kotor“-poručuju organizatora.