„Duga tradicija pomorskih nauka” – održano predavanja o Bokeljskoj mornarici

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 19. listopada 2021. - 8:50
Autor: 

Muzej grada Perasta započeo je s realizacijom projekta "Duga tradicija pomorskih nauka“, koji OJU "Muzeji" Kotor sprovodi u suradnji sa Srednjom pomorskom školom iz Kotora.

U amfiteatru Srednje pomorske škole, učenici trećeg razreda jučer su imali priliku  pratiti izlaganja članova Bokeljske mornarice Kotor, mr. Miroslava Vukičevića i Slavena Staničića.

„Predavanja su bila vrlo vješto koncipirana te su pored informacija o Bokeljskoj mornarici Kotor, kao najstarijoj pomorskoj organizaciji na svijetu, prisutni mogli da čuju o istorijatu pomorstva u Boki Kotorskoj. Kako su predavači i iskusni pomorci, a i pedagozi, mr Vukičević, saradnik u nastavi na Fakultetu za pomorstvo Kotor, a Staničić, instruktor u Azalea trening centru u Bijeloj, podijelili su dio svojih iskustava plovidbe, te na taj način, proizveli i kvalitetnu interakciju sa prisutnim srednjoškolcima“ – priopćavaju organizatori.

Sljedeća sesija, pod nazivom „Značaj pomorstva i trgovine, kao i uvažene ličnosti iz pomenute sfere“, planirana je za srijedu, 20. 10. Projekt je podržala Balkanska mreža muzeja, čiji je član OJU "Muzeji" Kotor.