Dugoočekivani koncert GPD – a Tivat za kraj godine

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 29. prosinca 2022. - 10:17
Autor: 

Svake godine željno očekujemo tradicionalni Novogodišnji koncert Glazbeno prosvjetnog društva  Tivat. Dvije godine, zbog svima poznatih razloga, nismo bili u prilici uživati u koncertu. Samim tim, kako za orkestar, tako i za sve Tivćane, sinoć je bila zaista posebna glazbena večer.

Dragan Laković je pozdravio prisutne te najavljivao numere, koje su nam poznate,  te smo ih  navikli  slušati u izvedbi sjajnih ljudi, kojih je sinoć na pozornici bilo pedeset.

Boris Lanzerotti, predsjednik Društva,    izrazio  je zahvalnost svima na dolasku te se prisjetio samih početaka Društva. Istakao je kako ih na pozornici ima veliki broj, uključujući i članove Crnogorskog simfonijskog orkestra. Za vrijeme pandemije, događale su se lijepe i one manje lijepe stvari, ali ono što je svih pogodilo je prerani odlazak gospodina Iva Marića, koji je bio član Društva od 1971. godine. Čovjek koji je bio prepoznat u Tivtu i njegov  neočekivani odlazak predstavlja  veliki gubitak.

Kako je i sam gospodin Lanzerotti, istakao, dugogodišnjim članovima se uručuje maskota i zahvalnica, pa je Glazbeno prosvjetno društvo Tivat odalo počast gospodinu Mariću, uručivanjem maskote i zahvalnice njegovoj kćerki, koja također svira u Društvu.

Gost večeri je bila klapa Jadran, koja je izvela tri numere, na zadovoljstvo svih prisutnih.

Nevila  Klakor, dirigentica orkestra je na kraju zahvalila nazočnima na dolasku te im poželjela sretnu Novu godinu uz pregršt lijepih želja.