Evidentirano kršenje mjera u tivatskim marketima

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 23. veljače 2021. - 10:43
Autor: 

Tivatska komunalna policija je u proteklih nekoliko dana evidentirala kršenje važećih mjera u dva trgovinska objekta u Tivtu, u smislu nepoštovanja propisane mjere fizičke udaljenosti između lica tijekom boravka u objektu u kojem se obavlja trgovina.  Ovi slučajevi su zabilježeni u marketu „Franca“ u naselju Bonići i u marketu „Voli“ u ulici 21. novembra. O ovome su sačinjene službene zabilješke koje su proslijeđene nadležnoj tržišnoj inspekciji i Upravi policije - OB Tivat, na dalje postupanje radi poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Također, komunalni inspektor je tijekom vršenja kontrole u marketu „Franca“ u Bonićima u samom objektu zatekao lice koje nije nosilo zaštitnu masku, što je suprotno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Komunalni inspektor je izrekao tri prekršajna naloga i to pravnom licu, odgovornom licu i pravnom licu i fizičkom licu, u ukupnom iznosu od 2.600,00€.

Ovlaštena lica Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor Općine Tivat svakodnevno vrše kontrolu poštovanja propisanih epidemioloških mjera,  shodno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i mjerama koje propisuje Ministarstvo zdravlja. Općina Tivat apelira na građane, poduzetnike i pravna lica da se pridržavaju mjera i zakona, te na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv korona virusa.