Fešta nad feštama kao kruna kotorskog kulturnog ljeta

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 21. kolovoza 2016. - 9:59
Autor: 

Pred nekoliko tisuća  posjetitelja sinoć je  u Kotoru održana tradicionalna manifestacija, fešta nad feštama -  Bokeljska noć.

Jedrilice JK Lahor najavile su prvi vijađ 44 dekorirane barke, koje su se publici i žiriju predstavile u tri kruga.Stručni žiri je radio u sastavu – Milenko Pasinović, predsjednik i članovi Vlasta Mandić i Slavko Ivanović, čiji je zadatak bio da proglasi najbolje.

Fond nagrada iznosio je 4.000,00 eura.

Žiri je jednoglasno odlučio da prvo mjesto i nagrada u vrijednosti od 1.500,00 eura pripadne barci APOKALIPSA.

Drugo mjesto i 1.000,00 eura osvojila je ZLATNA KOČIJA, dok je treću nagradu dobila barka pod nazivom KOTOR U POPLAVI.

S obzirom da je, prema mišljenju žirija, na akva pozornici bio veliki broj kvalitetno urađenih barki, žiri je odlučio da 1.000,00 eura i specijalnu  nagradu podjele barke: BITI ILI NE BITI, JUGO 45, MODNA REVIJA I MATADOR.

Program su s broda VODENA KOČIJA  vodili Dubravka Jovanović i Brane Knezović. Nakon proglašenja  najboljih, Kotorani i gosti su uživali u predivnom vatrometu. Kruna manifestacije bio je koncert Petra Graša, na prepunom gradskom parkingu.

Organizator ovogodišnje Bokeljske noći  je Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, a  pokrovitelj  Općina Kotor.

Bokeljsku noć su pomogli Ministarstvo kulture i Ministarstvo održivog razvoja i turizma  Crne Gore. Partner „Bokeljske noći“ je DOO KOMUNALNO KOTOR.

Sponzori su: Lovćen osiguranje AD, Adikko banka i Unique project. Prijatelji manifestacije su Crnogorska plovidba, HTP „Fjord" i Aqua Viva.