Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci'' u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 22. rujna 2017. - 11:03
Autor: 

Gradska galerija Kotor priređuje manifestaciju - Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci'', koja će biti održana danas i sutra, s početkom u 20 sati.

„Svjesni činjenice da se postepeno runi nekada brojna likovna publika, odlučili smo da izađemo iz prostora Galerije i podsjetimo Kotorane i goste zbog čega su nekada u većem broju voljeli da posjećuju likovne manifestacije, kao i na to koliko likovna umjetnost može samo oplemeniti njihove živote. Stoga smo i osmislili Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’, kao svojevrsne likovne izložbe na otvorenom“.

U okviru Festivala zainteresirana publika će moći da uživa u petnaestominutnim samostalnim audio-vizualnim prezentacijama 18 akademskih likovnih umjetnika, koje će se projektirati  na fasadama zgrada i to na Pjaci od kina, Pjaci sv. Luke i Pjaci sv. Tripuna.

 Festival će biti realiziran: tijekom dvije večeri trajanja prvog Festivala svjetlosti, na spomenutim lokacijama, bit će projektirane  od 3 do 4 samostalne audio-vizualne prezentacije umjetnika, nakon čega će se još dva puta reprizirati. Svi zainteresirani će moći  pogledati kompletan program, prelazeći s jednog trga na drugi bez  strepnje da će nešto propustiti. Autor svih audio-vizualnih prezentacija je Dušan Vuleković.

PETAK, 22. 9.

(Večer posvećena akademskim umjetnicima iz Kotora)

PJACA OD KINA

Milodarka Milatović Stamatović

Jovana Pestorić

Romana Pehar i

Željka Jovićević

 

PJACA SV. LUKE

Andreja Prokopijević

Lana Bokan

Milica Golubović

 

PJACA SV. TRIPUNA

Daliborka Kordić

Zoran Petrušić

Dušica Ivetić

 

SUBOTA, 23. 9.

PJACA OD KINA -  Repriza cjelokupnog programa prve večeri – Kotorski likovni umjetnici

PJACA SV. LUKE

Marija Tošković

Vojislav Vojo Kilibarda

Radovan Vukasović

Marina Cvetanovska

 

PJACA SV. TRIPUNA

Peđa Đaković

Draško Dragaš

Vaso Nikčević

Vladislav Patrić