Festival umjetnosti „Stay Tune“ u Budvi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 22. rujna 2022. - 11:10
Autor: 

NVO ,,Kulturni centar Budva“ u suradnji s JU ,,Narodna biblioteka Budve“, uz podršku Općine  Budva i Turističke organizacije općine  Budva, organizira prvi festival umjetnosti „Stay Tune“,  u periodu od 23. do 25. 9.,  na više lokacija u Starom gradu od 12h – 00h.

„Cilj festival je da se atraktivnim programom obogati kulturna scena, unaprijedi turistička ponuda i jača imidž Budve kao moderne turističke destinacije. Program festivala podrazumijeva slikanje uživo, predavanja, diskusije, izložbe fotografija, izložbe nakita i maketa aviona, pjesničke večeri, bioskop pod zvijezdama, folklorne nastupe, koncerte i predstave. Prilagođen je svim uzrastima, a organizatori pozivaju građane, turiste i sve ljubitelje umjetnosti, posebno mlade da prisustvuju u što većem broju i uživaju u bogatom programu u Starom gradu tokom vikenda od 23. do 25. septembra“.

Idejni tvorac i urednik ovog festivala je umjetnik, glazbenik Branko Žerajić, a iz NVO “Kulturni centar Budva” poručuju: „Naša misija je da kroz organizaciju niza edukativnih događaja u sklopu ovog festivala stavimo akcent na afirmaciju Budve kao mjesta gdje naša djeca treba da vide svoju budućnost. Vizija da razvijamo svijest kod mladih da se rado vraćaju Budvi, te da je privilegija živjeti ovdje i razvijati našu zajednicu dajući joj najbolju verziju sebe, nepresušan je izvor našeg entuzijazma. Ostani tu(n)!“

Kompletan program festivala “Stay Tune” možete pogledati na priloženim plakatima.